HIFK:n maalivahdille Atte Engrenille oli käydä miehen peliuran toistaiseksi kenties pahin moka vierasottelussa HPK:ta vastaan.

HPK:n puolustaja Mathias Porseland lähetti punaviivan tuntumasta pomppukiekon kohti Engreniä, ja tämä oli täysin oikeaoppisesti kiekon takana ja patjat tukevasti jäässä. Silti erikoisesti pomppiva kiekko löysi jotenkin tiensä Engrenin suojusten välistä tämän jalkojen väliin ja kohti maalia – mutta vain kohti.

Engren havaitsi tapahtuneen ajoissa ja kääntyi nopeasti kiekon perään. Ilmeisesti Engren ehti sulkea kiekon alleen ennen kuin se ylitti maaliviivan. Näin on pääteltävä ainakin ottelun videotuomarin ratkaisusta: ei maalia.

Ainakaan Ruutu-palvelun kuvista ei pysty varmuudella sanomaan juuta eikä jaata. Kun maalivahti heittäytyy suurine varusteineen kiekon päälle, kattokamerastakin on usein vaikea nähdä, että kiekko varmuudella käy tai ei käy maaliviivan yli.

Tällä kertaa tuomio oli kuitenkin selvä, ja päätauomari Jari Levonen saattoi levittää kätensä.

HIFK voiti ottelun maalein 1–3. Engren torjui ottelussa 20 kertaa.

Voit katsoa tilanteen tästä Ruutu-palvelun linkistä.