Noora Räty jatkaa vakuuttavaa menoaan monikansallisessa CWHL:ssä.

Leijonatähti torjui 36 kertaa, kun kiinalalainen tulokasseura Red Star Kunlun kaatoi viime yönä Vanke Raysin maalein 4-2.

Samalla huippuvireinen torjuja jatkoi upeaa kauttaan. Räty on noussut heti syksytä huippusarjan kärkivahtien joukkoon.

Naisleijonien tähtipelaaja loistaa tilastoissa: Kunlunin ykkösvahti on pysäyttänyt CWHL:ssä alkukaudesta jäätävällä tasolla. Torjuntaprosentti 94,0 on koko sarjan paras.

Rädyn tilastot ovat myös muuten komeita: suomalainen kuuluu sarjan työllistetyimpien torjujien joukkoon. Kunlun-vahtia kohti on lauottu alkukaudesta yli 30 kertaa per ottelu.

Rädyn huippuvire lupaa hyvää myös Leijonia ajatellen. Vahti kuuluu Suomen kärkipelaajiin tulevissa Etelä-Korean talviolympialaisissa.

Kiekkobuumi Kiinassa?

Kunlun on pelannut jopa yllättävän vahvasti alkukaudesta. Tulokasjoukkue löytyy sarjasta toiselta sijalta: ryhmä on napannut 13 avauspelistään yhteensä yhdeksän voittoa. Edellä on tasapisteissä oleva Calgary Inferno, joka on pelannut kolme ottelua vähemmän.

Kunlunista löytyy myös toinen suomalaispelaaja. Leijonista tuttu Annina Rajahuhta on iskenyt 10 pelissä tehot 3+6=9. Hän on joukkueensa neljänneksi tehokkain pelaaja.