Suomen Nuoret Leijonat lähtee USA:ssa vuodenvaihteessa järjestettäviin MM-kilpailuihin ehkä jopa kaikkien aikojen nimekkäimmällä joukkueella. Ei ole väärin väittää, että Nuoret Leijonat on etukäteen yksi koko MM-turnauksen suurimmista voitajasuosikeista.

Mutta ei ole huonoja joukkueita muillakaan. Esimerkiksi Kanada on aina nuorten kisoissa vahva, ja nyt vaahteralehtipaidat ovat saamassa kisajoukkueeseensa erittäin kovan vahvistuksen.

Montreal Canadiensin NHL-puolustaja Victor Mete on nimittäin saanut seuralta luvan osallistua huomenna alkavalle Kanadan MM-valintaleirille.

– Olemme antaneet Victor Metelle luvan osallistua valintaleirille ja mahdollisuuden osallistua MM-turnaukseen. Se turnaus voi olla hänen uransa kannalta erittäin hyödyllinen. Nuorten MM-kilpailut ovat erittäin kova eliittiturnaus. Siihen osallistuminen voi olla erittäin palkitsevaa nuorelle pelaajalle, Canadiensin GM Marc Bergevin sanoi julkaisemassa tiedotteessa.

Mete on pelannut tällä kaudella NHL:ssä 27 ottelua tehoilla 0+4. Hän on Canadiensin 4. kierroksen (#100) varaus kesältä 2016. Pisteitä vakuuttavampaa on ollut nuorukaisen hyppy NHL-jäille

Puolustaja on pelannut suurimman osan ajasta Canadiens-tähti Shea Weberin kanssa ykkösparissa sekä kakkosylivoimassa. Mete tunnetaan hyvästä puolustamisesta, erinomaisesta luistelusta ja pelinavaamisesta.

Nuorten MM-kilpailut käydään Buffalossa 26. joulukuuta–5. tammikuuta välisenä aikana.

Meten osallistumisesta kertoi Suomessa ensimmäisenä SuomiKiekko.com-sivusto.