Sami Vatasen alku New Jersey Devilsissä on ollut vähintäänkin hyvä. NHL-urallaan ensimmäisen kerran joukkuetta vaihtanut pakki on päässyt Devilsin takalinjoilla hommiin käsiksi kohtalaisen mallikkaasti, eikä suurempia virheitä ole syntynyt.

Kuvaavaa on, että suomalaispakki on kerännyt heti avauspeleissään runsaasti kehuja. Vatanen on tuonut heti roppakaupalla kiekollista osaamista Devilsin ohkaiseen pakistoon.

Suomalainen on luutinut alakerrassa yhdessä kokeneen Andy Greenen ja sittemmin John Mooren kanssa. Etenkin ensimmäiseksi mainittu on tuonut paljon iloa Vataselle, onhan NHL:ssä lähes 800 kamppailua pelannut Greene edustanut New Jerseytä jo yli kymmenen vuoden ajan.

– Hän on veteraanijätkä, joka on auttanut minua paljon. Me olemme puhuneet paljon sekä ennen että jälkeen pelien. Hän on erittäin tyyni jäällä, mikä auttaa minua paljon, toistaiseksi pisteittä uudessa joukkueessa pelannut Vatanen kehui NHL.comin mukaan.

Vatanen on nauttinut joukkueessa isoa roolia ykkösparissa – hän on ottanut paikkansa, mutta miehet ovat vaihtuneet vierellä.

Hyvin on pullat uunissa myös Devilsillä: Kesällä 2012 Stanley Cupin finaaleissa pelannut joukkue oli ennen lauantai-sunnuntaiyön pelejä konferenssissaan upeasti jaetulla kakkossijalla.