Jokerien osalta KHL-vuosi 2017 huipentuu tänään lauantaina vierasottelulla Slovan Bratislavaa vastaan. Erittäin väkevän alkukauden pelannut helsinkiläislauma hakee Slovakiasta revanssia, voittihan illan kotijoukkue Jokerit ennen joulua niukasti 3-2.

Jokerit tiedotti lauantaina, että joukkue jatkaa kenttäpelaajien osalta samalla kokoonpanolla kuin torstaina, mutta tänään Ryan Zapolski saa torjuntavuoron vuoden viimeisessä ottelussa.

Pelaajarintamalla yksi mielenkiintoisimpia nimiä on tänään Tomi Mäki. Helsinkiläisten sivuilla julkaistussa otteluennakossa muistutettiin upeasta virstanpylväästä.

Leijonien ja nuorten maajoukkueidenkin paitaa aikoinaan kantanut Mäki on merkattu kokoonpanoon 13. hyökkääjäksi, ja mikäli hän saa peliaikaa, tarkoittaa se hyökkääjälle 600. peliä jokeripaidassa.

Punakeltaisten oma kasvatti ei ole Suomessa edustanut muita seuroja. Ennen Mäkeä ainoana 600 runkosarjaottelun rajapyykin Jokereissa on ylittänyt Mäen tavoin maajoukkueessakin luutinut, ja seurassa 617 kamppailua pelannut Jani Rita (jutun kuvassa).