Aiemmin tänään kerroimme KooKoon maalivahdin Samu Perhosen uskomattomasta torjuntasarjasta, jolla mies piti joukkuettaan pystyssä Pelicans-ottelun ensimmäisen erän viimeisillä sekunneilla.

Perhonen torjui ottelun avauserässä peräti 18 kertaa ja koko ottelussa kunnioitettavat 46 laukausta. Vastapainoksi Pelicansin maalivahti Janne Juvonen selvisi koko ottelusta vähemmällä kuin Perhonen avauserästä: Juvoselle kirjattiin pelissä 17 torjuntaa.

Perhosen huippuilta piti KooKoon täyden pistepotin syrjässä todella pitkään – lähes koko ottelun ajan. Mutta sitten, vain sekunti ennen jatkoajan päättymistä, Pelicansin puolustaja Libor Sulak onnistui toimittamaan kiekon Perhosen selän taakse. Sulak oli viimeistellyt myös lahtelaisten avausmaalin toisessa erässä.

Sulakin osumilla Pelicans voitti ottelun maalein 2–1. Odotetusti Sulak valittiin ottelun kolmen tähden pelaajaksi, ja Perhosta muistettiin huikeasta iltapuhteestaan kahdella tähdellä. Ne silti tuskin lämmittivät 24-vuotiaan vahdin mieltä läheskään yhtä paljon kuin kaksi pistettä olisivat lämmittäneet.