Iltalehti kertoi eilen erikoisesta episodista, joka nähtiin Helsinki-Vantaan lentokentällä Suomen Nuorten Leijonien palattua kotimaahan USA:ssa käydyistä MM-kisoista.

Suomi jäi kisoissa mitalipelien ulkopuolelle, ja jo turnauksen aikana kritiikiin kärki kohdistui päävalmentaja Jussi Ahokkaaseen.

Joukkueen palattua Suomeen Iltalehti yritti haastatella Ahokasta, mutta tämä kieltäytyi vedoten kiireeseensä päästä tapaamaan perhettään, jota ei ollut nähnyt kuukauteen.

(Lue Iltalehden juttu tästä.)

Myöhemmin eilen jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela linjasi MTV Sportin jutussa, että liitto ”kertaa pelisäännöt” median kanssa toimimiseen liittyen Ahokkaan kanssa.

(Lue MTV Sportin juttu tästä.)

Ylen Aamu-tv:ssä joka maanantai nähtävässä Jälkihiki-lähetyksessä Ahokas sai harvinaisen suorasanaista kritiikkiä yleensä kaikkiin asioihin kovin myötämielisesti suhtautuvalta raadilta. Kovinta tekstiä lateli Ilta-Sanomien ja Urheilulehden toimittaja Juha Kanerva.

Kun Bror-Erik Wallenius oli peräänkuuluttanut joukkueen sisältä nousevien johtajien tarvetta, Kanerva puuttui puheeseen tiukasti.

– Jos on nuorten joukkueesta kyse, siellähän ei ole yhtään kokenutta pelaajaa, vaan kaikki ovat junnareita. Kyllähän silloin katseet kohdistuvat valmennusjohtoon ja ennen kaikkea päävalmentajaan. Meillä oli aika kokematon Jussi Ahokas siellä, Kanerva aloitti.

– Hän sai siitä kokemattomuudesta paljon kritiikkiä. Ja kun tultiin paluulennolla kotiin, mitä hän teki lentokentällä? Hän ei suostunut median haastatteluihin. Hänhän on ihan liian koulupoika ja nöösi tuollaiseen paikkaan, jos hän ei kestä painetta (eikä halua) vastata esitettyyn kritiikkiin. Hän on ihan väärässä paikassa, jos ei henkinen kapasiteetti kestä itse kisoissa eikä näköjään sen jälkeenkään. Nyt miehiä vaihtoon äkkiä, Kanerva lateli.

Katso tämän aamun Jälkihiki-lähetys tästä. Ohjelma alkaa Nuorten Leijonien kisojen ruotimisella. Kanervan painava puheenvuoro alkaa noin neljän minuutin kohdalla.