Jyväskylän JYP pelaa tiistaina tämän kauden toistaiseksi tärkeimmän ottelunsa. JYP kohtaa Tshekissä jääkiekon Mestarien liigan välierien toisessa osassa Ocelari Trinecin, ja panos on kova: paikka CHL-finaalissa.

JYP voitti viikko sitten Jyväskylässä pelatun avausosan maalein 4–2. CHL:n säännöillä tämä tarkoittaa sitä, että JYPille riittää ottelusta jopa maalin tappio finaalipaikkaan. Jos Trinec voittaa ottelun kahdella maalilla, mennään jatkoerään. CHL:ssä ei ole käytössä jalkapallosta tuttua vierasmaalisääntöä.

JYPin leirissä kahden maalin johdolle ei anneta paljon painoarvoa. Otteluun lähdetään, tietysti, kuten ottelupari jatkuisi samoista lukemista kuin huominen ottelu.

– Parempi tietenkin näin päin. Lähdemme samalla jutulla, että kolme erää on jäljellä ja jokainen alkaa 0-0:sta. Sillä lähestymiskulmalla on menty, JYPin päävalmentaja Marko Virtanen sanoo CHL:n tiedotteessa.

– Jokainen erä on kuin pieni playoff, Virtanen lisää.

Ottelussa on myös rahallisesti iso panos. Helmikuun 6. päivä pelattavan finaalin voittaja kuittaa CHL:n historiassa ennätyssuuren palkintopotin, peräti 300 000 euroa.