Suomalaispakkien pörssikärki tullut aivan puskista – hurmaa NHL:ssä jokaisella osa-alueella!

© Kuva: Getty Images

Kuka johtaa suomalaisten puolustajien pistepörssiä NHL:ssä?

Helppo. Sami Vatanen, tietysti.

Väärin.

Olli Määttä sitten.

Taas väärin.

No Rasmus Ristolainen!

Yhä menee metsään!

Oikea vastaus on…

”Tietysti”.

Esa Lindell!

Dallas Starsin luottopuolustaja sai viime yönä Suomen aikaa pelatussa ottelussa Detroit Red Wingsiä vastaan syöttöpisteen Radek Faksan ohjaamaan 1–1-tasoitusmaaliin. Nyt Lindellin tämän kauden tehopisteet kirjataan muotoon 4+13=17.

Syöttöpiste tuli erittäin lindellmäisellä suorituksella. Se ei ollut erityisen näyttävä, mutta fiksu ja täydellisesti pelitilanteeseen sopiva ratkaisu se oli. Lindell heitti siniviivalta kovan, rinnankorkuisen rannelaukauksen kohti maalinedustan liikehtivää miesmassaa, ja Faksa ohjasi kiekon näyttävästi ilmasta maaliin.

Lindellin tehot ovat ”peruspuolustajalle” erinomaiset. Mutta hänen suuruutensa pelaajana tulee esiin nimenomaan kaikessa muussa kuin pisteissä – siinä perustyössä.

Viime yön ottelussa Lindell esimerkiksi pelasi Starsin pelaajista eniten alivoimaa (1.42 minuuttia), eniten vaihtoja (26) ja blokkasi eniten laukauksia (4). Lindellin kellottama peliaika yhteensä (22.38) ja tasaviisikoin (20.40) oli joukkueen toiseksi korkein.

Mikä merkittävintä, Lindellin vastuu on pysynyt suurena koko kauden. Hänen keskimääräinen jääaikansa (21.54) on joukkueen toiseksi suurin. Edellä on vain tähtipuolustaja John Klingberg.

Entäs ne alussa mainitut muut suomalaispakit?

Pittsburghin Määtällä on kasassa tehot 3+14=17, vain 35 ottelua pelanneella Buffalon Ristolaisella 2+14=16, Columbuksen Markus Nutivaaralla 2+13=15 ja New Jerseyn Vatasella 34 pelin jälkeen 2+9=11.

Ja nyt tarkkana. Kaikkein suurin ero suomalaispakkien vertailussa Lindellin eduksi tulee ehkä puolustajille tärkeimmässä tilastossa, tehotilastossa. Siinä Lindell on lukemallaan +14 kaikista NHL:n suomalaispelaajista aivan omassa luokassaan. Puolustajista Nutivaaran lukema on +4, Määtän -6, Vatasen -10 ja Ristolaisen peräti -11.

Plussapuolella Lindellin ja Nutivaaran väliin suomalaisista mahtuu vain Edmonton Oilersin hyökkääjä Jesse Puljujärvi saldolla +8.

Alkukauden suomalaissensaation viittaa on soviteltu toistuvasti Colorado Avalanchen hyökkääjän Mikko Rantasen (15+26=41, +1) harteille – eikä toki syyttä.

Mutta alkaisiko olla aika arvostaa ja nostaa esiin myös Lindellin kaltaisia ”näkymättömiä” peruspelaajia?


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.