Liigaseura JYPin kapteeni Juha-Pekka Hytönen lentää nyt lujaa.

Toissa viikolla Hytönen, 36, ohitti JYPin kaikkien aikojen pistepörssin kärjessä liigauransa kauteen 2010–11 lopettaneen Antti Virtasen, ja sen jälkeen kapteeni on vain kasvattanut kaulaa kärjessä.

Hytönen on tuon jälkeenkin tehnyt pisteitä neljässä peräkkäisessä ottelussa, ja miehen pisteputki on jo seitsemän ottelun mittainen. Näissä peleissä pinnoja on syntynyt 4+6=10.

Putki on Hytöselle harvinainen, vaikka sentteri onkin tehtaillut liigaurallaan jo 148+201=349 tehopistettä. Hytönen on pelannut liigassa 681 runkosarjan ottelua, eli pisteitä on kertynyt keskimäärin 0,51 ottelussa. Seitsemässä viime pelissä JYP-ikonin pistetahti on 1,4 pinnaa ottelussa.

JYP on nyt hurjan otteluruuhkan keskellä, kun joukkue pelasi tiistaina ja eilen, ja pelaa taas huomenna ja lauantaina. Tänään joukkueella on hyvin ansaittu lepopäivä.

– Hulluhan olisin, jos olisi välipäivänä jotain treeniä, JYPin päävalmentaja Marko Virtanen kommentoi eilisen Tappara-ottelun jälkeen Keskisuomalaiselle.

Jokin palauttava suoritus pelaajien on kuitenkin tänään tehtävä. Hytönen aikoi suunnata ladulle.

– Olen innostunut hiihtämisestä. Jokin viiden kilometrin lenkki on varmaan sopiva, Hytönen suunnitteli Keskisuomalaisen mukaan.

Perjantaina JYP pelaa Helsingissä HIFK:ta vastaan, lauantaina Jyväskylässä KalPaa vastaan, ja ensi tiistaina on edessä CHL-finaali Ruotsissa Växjön vieraana.