Kanadan kaikkien aikojen jääkiekkoilija Hayley Wickenheiser on luvannut lahjoittaa aivonsa kuolemansa jälkeen kroonisten aivosairauksien tutkimuksia varten.

Nelinkertaisen olympiakultamitalistin lupauksesta kertoi Bostonissa sijaitseva Concussion Legacy Foundation. Wickenheiser sopi asiasta kahden muun olympiaurheilijan jääkiekkoilija Angela Ruggieron ja kelkkailija Elana Meyers Taylorin kanssa, jotka myös luovuttavat aivonsa.

Wickenheiser kertoi, että koki vahvaa päänsärkyä ja huimausta useasti, kun hän pelasi Ruotsissa miesten pelejä. Hän pelasi Ruotsin kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla Linden Hockeyn riveissä kaudella 2008-2009.

Wickenheiser on nähty pelaavan myös Suomessa miesten sarjoissa. Hän kuului kausilla 2002-2003 ja 2003-2004 kirkkonummelaisen Salama HC:n riveihin, joka pelasi Suomi-sarjaa ja jälkimmäisellä kaudella Mestistä.

Kanadan kaikkien aikojen pelaajana pidetty Wickenheiser päätti maineikkaan uransa viime kaudella ollessaan maajoukkueen historian tehokkain pelaaja.

Wickenheiser jää historian kirjoihin merkittävänä henkilönä. Hän oli ensimmäinen nainen jääkiekon historiassa, joka pelasi miesten ammattilaissarjassa.