Venäläisistä pelaajista koostuvan jääkiekkojoukkueen apulaisvalmentaja Harijs Vitolins tihkui itsevarmuutta, kun pelaajat pääsivät harjoittelemaan ensimmäistä kertaa jäällä Etelä-Koreassa. Vitolinsilla oli aikaa vastata paikalle saapuneille toimittajille, kun harjoitukset olivat ohi.

– Meillä oli todella intessiiviset harjoitukset tänään, koska matkustimme koko eilisen päivän ennen kuin saavuimme olympiakylään, Vitolins kommentoi Venäjän jääkiekkoliiton sivuilla.

Olympialaisia varten joukkue vietti paljon aikaa harjoitusleirillä. Tulokset miellyttävät latvialaissyntyistä apuvalmentajaa, vaikka odottaakin alkuun hankaluuksia.

– Teimme paljon töitä leirillä. Meillä on silti hieman vaikeaa, mutta uskon, että ensimmäisen ottelun jälkeen pelaajien kunto alkaa kehittymään.

Sotshissa ja Vancouverissa Venäjän joukkue kärsi paljon loukkaantumishuolista. Vitolins kertoi ratkaisun ongelman ehkäisemiseen.

– Yritämme tehdä joukkueestamme erittäin tasaisen. Pelaajiemme tulisi tietää, että jokainen on ratkaisevassa asemassa täällä.

Vitolins paljasti vastauksen myös maalivahtikysymykseen. Vasily Koshechkin on valittu joukkueen ykköstorjujaksi. Metallurg Magnitogorskin veskari pääsee tositoimiin keskiviikkona, kun olympialipun alla urheilevat venäläiset kohtaavat Slovakian.