Perjantaina olympiakaukalossa nähtiin yksi kaikkien aikojen jääkiekkosensaatioista, kun Saksa kaatoi välierissä lajin suurmaan Kanadan ja jatkaa matkaansa loppuotteluun, jossa se pelaa kultamitalista Venäjän olympiaurhelijoita vastaan.

Pettymys oli kestomenestyjä Kanadalle luonnollisesti valtaisa. Olihan maa voittanut kaksi viimeistä olympiaturnausta ja saanut NHL:n poisjäännistä huolimatta kasaan todella vahvan joukkueen.

Kanadalaisten johtopelaaja ja varakapteeni Chris Lee kuvaili tunteitaan ottelun jälkeen.

– Turhauttava peli meille. Ote oli heillä kahdessa ensimmäisessä erässä, mikä oli meille outoa. Saivat paljon kiekkoja haltuunsa ja käyttivät paikkansa.

Kanadan peliä rikkoivat useat jäähyt, joista Saksa pääsi rokottamaan kahdesti. Vaahterapaitojen antisankariksi nousi Gilbert Brule, joka sai toisen erän puolivälissä ottelurangaistuksen päähän kohdistuneesta taklauksesta. Sen jälkeen Saksa pääsi pelaamaan viisi minuuttia ylivoimaa.

– Harmillista, että niin kävi. Mutta jääkiekossa tunnetaso on korkealla ja kovissa stressitilanteissa käy joskus noin. Olimme paljon boksissa.

Kun olympialaisista on kyse, Kanadan tavoitteena on poikkeuksetta aina kultamitali. Nyt joukkue taistelee enää pronssista Tsekkiä vastaan. Kanadalaiset haluavat silti päättää turnauksensa ylpeinä.

– Toivottavasti kaverit pystyvät kokoamaan itsensä. Tulimme tänne hakemaan mitalia. Huomenna on uusi peli.

Tsekki ja Kanada pelaavat pronssista huomenna. Ottelu alkaa kello 14:10 Suomen aikaan.

Haastattelu: Otto Palojärvi, Gangneung