Talviolympialaisten jääkiekkoturnaus saatiin sunnuntaina päätökseensä, kun Venäjän olympiaurheilijat vei kultaa Sensaatio-Saksan nenän edestä. Kisoja vahdittiin tarkasti myös Pohjois-Amerikassa, vaikka suurimmat kiekkotähdet loistivatkin poissaolollaan.

Moni turnauksessa ihastuttanut pelaaja saattoi kasvattaa osakkeitaan NHL:n puolella ja voi löytää itsensä maailman kovimmasta kiekkosarjasta ensi syksynä. Kanadalainen urheilu-uutisjätti TheScore listasi viisi pelaajaa, jotka kuuluvat kyseiseen ryhmään.

Eeli Tolvanen

Tolvanen sai turnauksen alla yllättäviä uutisia rapakon takaa, kun hänet viime kesänä varannut Nashville Predators ottaa hänet joukkueen vahvuuteen, kun Jokerien kausi KHL:ssä päättyy. The Score otti huomioon Tolvasen pisteet viidestä olympiaottelusta (3+6) sekä valinnan turnauksen tähdistöön.

Läntisen konferenssin kärkiseuroihin kuuluva Nashville löytää Tolvaselle varmasti käyttöä, kun se metsästää seurahistoriansa ensimmäistä Stanley Cup -mestaruutta.

Linus Omark

Omark oli odotetusti Ruotsin joukkueen parhaimmistoa. Maalinteossa entinen Edmonton Oilers -pelaaja ei turnauksessa onnistunut, mutta sai silti koottua seitsemän syöttöpistettä.

Omark on Oilersin neljännen kierroksen varaus kesältä 2007, mutta teki debyytin taalajäillä vasta kaudella 2010-2011. Visiitti NHL:ssä ei poikinut pitkää jatkoa, ja pian Omark löysi itsensä KHL:stä syksyllä 2014.

Vahva olympiaturnaus saattaa silti aukaista hänelle uuden oven NHL:ään.

Ruotsalaishyökkääjä muistetaan NHL:ssä ainakin yhdestä upeasta rankkarisuorituksesta, jonka voit katsoa alta:

Kirill Kaprizov

Olympiafinaalin kultaisen maalin tehnyt CSKA Moskovan hyökkääjä teki turnauksessa yhdeksän tehopistettä. Nuorella miehellä on ikää vasta 20 vuotta, joten hänet toissa kesänä varannut Minnesota Wild voi hyräillä onnesta omasta ”eelitolvasestaan”.

Ryan Donato

Yhdysvalloilla ei ollut PyeongChangissa järin vahvaa joukkuetta mukana, mutta sieltä nousi yksi pelaaja esiin, joka saattaa pelata NHL:ssä lähivuosina. Donaton 5+1 pisteet tekivät hänestä joukkueensa tehomiehen.

Yliopistosarjassa pelannut hyökkääjä on Boston Bruinsin varaus kesältä 2014. Nähtäväksi jää, oliko olympiaturnauksen peliesitykset vain totuutta kauniimpaa.

Ilja Kovaltshuk

Tämän miehen ei tarvitse esitellä itseään NHL:ssä. Sarjassa piste per peli -tahdilla operoinut venäläinen on kertonut halukkuudestaan palata takaisin taalajäille, mutta on vielä epäselvää, kuka on valmis maksamaan hänen palkkansa.

Pietarin SKA:n supertähti valittiin olympialaisten arvokkaimmaksi pelaajaksi. Hän tehtaili kisojen aikana pisteet 5+2 ja nousi venäläisten olympiapörssin kaikkien aikojen tilastoykköseksi ohi Pavel Buren. Miehen kokonaissaldo olympialaisissa on nyt vakuuttava 14+7=21.