Patrik Laine myöntää jääkiekon maistuvan tällä hetkellä todella hyvälle.

Winnipeg Jetsin suomalaistähti on tehnyt jo uutta NHL-historiaa – nuorukaisen pisteputki on kaikkien aikojen pisin teinipelaajan pisteputki NHL-jäillä.

Laine on iskenyt pisteitä 13 pelissä putkeen. Aiemmin alle 20-vuotiaista pelaajista vain Nathan MacKinnon on onnistunut samassa tempussa. Hän iski pisteitä yhtä monessa ottelussa vuonna 2013.

Laine itse naureskelee hurjalle vireelleen, joka nousi esille ennen ottelua Chicago Blackhawksia vastaan. Häneltä kysyttiin upean putken taustoista.

– Tuntuu, että jokainen veto menee sisään. En tiedä, miksi. Tuo on hyvä kysymys – olen yrittänyt pelata vain kovaa ja yksinkertaisesti. Se on varmaan isoin avain minulle. Ja minun ketjulleni, Laine summaa seuran sivuilla.

Laineella on mahdollisuus ottaa NHL-ennätys omiin nimiinsä jo perjantaiyönä. Jos Laine tekee pisteitä Blackhawksia vastaan, nousee hän yksin tilaston kärkipaikalle.

Konkarille kehut

Laine ja Nikolaj Ehlers saavat yön otteluun tärkeän vahvistuksen keskushyökkääjän paikalle. Kokenut Paul Stastny palaa nimittäin Jetsin kokoonpanoon.

Huippuhyökkääjä on tärkeä vahvistus kahden junnutähden rinnalle. Laine kehuu Jetsin täsmävahvistusta vuolaasti.

– Hän on kokonaisuutena todella hyvä pelaaja. Hän on hyvä aloituksissa, mikä on hyvä juttu. Valmentaja uskaltaa laittaa meidät jäälle puolustuspään aloituksissa. Tai muissa tilanteissa, Laine virnistää ja jatkaa:

– Minä ja Nikolaj olemme nuoria kavereita. Me teemme virheitä, mutta hän on aina auttamassa oikeassa paikassa. Hän on tasainen ja loistava pelaaja.

Tekeekö Laine uutta NHL-historiaa? Jets ja Chicago Blackhawks iskevät yhteen perjantaina klo 02.00.