Pekka Rinne loisti jälleen yön NHL-kierroksella, kun Nashville Predators kukisti Buffalo Sabresin maalein 4-0.

Kokenut suomalaisvahti pysäytti ottelussa kaikki vastustajan 35 laukausta ja piti näin ollen jo kauden kahdeksannen nollapelinsä. Rinne nousi samalla yksinään tämän kauden NHL:n nollapelitilaston kärkeen.

Rinne on ollut muutenkin kuluvalla kaudella hurjassa lyönnissä, sillä hän on torjunut joukkueelleen jo peräti 40 voittoa. Samaan hän on pystynyt myös kahdella kaudella aiemmin, joten koko NHL-uransa aikana hän on pystynyt torjumaan 40 voittoa tai enemmän kolmella eri kaudella.

Kyseiseen temppuun oli aiemmin pystynyt NHL:ssä vain kuusi maalivahtia, joista yksi on Miikka Kiprusoff. Rinne ja Kiprusoff ovat tilastossa jaetulla kakkostilalla, kun ykköstilaa pitää Martin Brodeur, joka torjui urallaan peräti kahdeksalla eri kaudella 40 voittoa tai enemmän.

NHL Public Relations

@PR_NHL

NHL Public Relations

@PR_NHL
Four different players scored and Pekka Rinne recorded his 40th win of the season to help League-leading @PredsNHL push their overall point streak to a franchise-record 15 games (14-0-1). #NHLStats #NSHvsBUF
Pekka Rinne improved to 40-9-4 in 2017-18 and earned the third 40-win season of his career, trailing only Martin Brodeur for the most such seasons in NHL history. #NHLStats #NSHvsBUF