Jesse Puljujärvi jäi ilman tehopisteitä perjantaina vastaisen yön NHL-kierroksella, kun Edmonton Oilers voitti Ottawa Senatorsin loppulukemin 6-2.

Sportsnetin asiantuntijana nykyään toimiva entinen NHL-kiekkoilija Craig Simpson ei ole ollenkaan tyytyväinen Puljujärven viimeaikojen otteisiin ja antoi sen totisesti kuulua suorassa tv-lähetyksessä.

– En ole huolissani miten häntä kohdellaan… En yritä olla negatiivinen nuoren pojan kohdalla, mutta minusta hänen pitäisi opetella kuinka olla ammattilainen joka päivä. En usko, että hän on vielä sillä tasolla. En sano, että hän on laiska pelaaja, mutta väittäisin, että jotta hän oppii, tulisi kahle pitää tiukasti hänen kaulansa ympärillä ja hihna aika lyhyenä, yli 600 NHL-ottelua tahkonnut entinen Oilers-hyökkääjä laukoi Sportsnetillä.

– Hän ei ole näyttänyt sellaista asennetta, että: ”Okei, tajuan sen ja minun pitää tehdä kovempaa töitä. Minun pitää käydä enemmän kuntosalilla, ja olla vahvempi kiekon kanssa.” Mielestäni tässä kohtaa et saa löysentää hihnaa ja antaa hänelle ilmaista peliaikaa. Vain koska hän on nuori kaveri ja lupaus – uskon, että Oilers yrittää totisesti iskostaa motivaatiota häneen ja yrittää saada hänet ymmärtämään kuinka paljon kovempaa hänen täytyy opetella pelaamaan, Simpson jatkoi.

Kaksi kertaa urallaan Stanley Cupin voittanut Simpson pitäisi Puljujärven kanssa kauden päätteeksi hyvin tiukan palaverin.

– Jos pitäisin hänen kanssaan kauden viimeisen palaverin, se ei olisi lämmin, pörröinen ja ystävällinen. Se on haastavaa – olla mies ja katsoa mahdollisuutta käynnistää NHL-ura liekkeihin. Olisin itse tosi hiton innoissani, jos olisin 19-vuotias ja minulle annettaisiin mahdollisuus sanoin: ”Mene sinne ja todista, että olet kaveri, joka on meille Jari Kurri seuraavan seitsemän vuoden ajan.” Se vaatii kuitenkin kypsyyttä ja ymmärrystä siitä, mitä sen eteen täytyy tehdä, Simpson sanoi.