Kulunut NHL-kausi ei ollut Montreal Canadiensille onnistunut, kun sen mahdollisuudet pudotuspeleihin kaikkosivat ensimmäisten joukossa, eikä joukkue ole osoittanut lähiaikoina merkkejä valoisammasta tulevaisuudesta.

Yksi Montrealin kompastuskivi tänä(kin) vuonna oli supertähti Carey Pricen loukkaantuminen. Joukkue kierrätti tolppien välissä kolmea muuta maalivahtia, joiden mukana oli myös seuraan ilmaissiirrolla saapunut Antti Niemi.

Niemelle ei löytynyt enää käyttöä Florida Panthersissa, joten veskari asetettiin waivers-listalle, josta Montreal kävi suomalaisen nappaamassa. Pitkään näytti siltä, ettei Niemen kautta ja uskottavuutta NHL-vahtina pelastaisi enää mikään, mutta loistavat otteet kiekkokaupungin maalilla ovat saaneet useat kannattajat hyvälle tuulelle.

Viimeisin tyylinäyte nähtiin toissa yönä, kun Niemi torjui kauden ensimmäisen nollapelinsä Buffalo Sabresin kaatuessa lukemin 3-0. Montreal otteli seuraavana päivänä uudelleen, mutta tuolloin maalilla pelasi toipunut Price. Ottelu Washington Capitalsia vastaan päättyi 6-4 tappioon.

Lopputulos sai useat Montreal-fanit ilmaisemaan mielipiteensä Twitterissä. Viesteissä kritisoitiin Pricen suorituksia ja motivaatiota panoksettomissa otteluissa. Moni asettuikin Niemen puolelle ja toivoo suomalaisen torjuvan loppukaudella Pricea enemmän otteluita.

– Kaikki syyttävät puolustusta Pricen huonosta pelaamisesta. Veikkaan, että Montreal vaihtaa Niemen pelatessa tähdistöjoukkueen jäälle, yksi kannattaja twiittasi ironiseen sävyyn.

Jack Todd

@jacktodd46
Everyone blaming the defence for Price’s miserable play.
Guess they sub in a crew of all-stars when Niemi is playing.

– Minulle olisi ihan okei, jos Price kaupattaisiin ykkössentteriin ja Niemi sekä Charlie Lindgren jakaisivat ensi kaudella torjuntavastuun.

Dan Kramer

@DanKramerHabs
Three truths:
1. I want the #Habs to lose as many of their remaining games as possible.
2. I think Carey Price will have a really good 2018-19 season.
3. I would totally be ok with the #Habs dealing Price for a 1C and going with a Niemi/Lindgren tandem.

– Toisin kuin Niemi, Price tietää miten ”tanking” (sarjataulukossa tarkoituksellinen vajoaminen) toimii.

Price ei ole nauttinut Habsissä suurta suosiota. Miehellä on ylivoimaisesti joukkueen suurin palkka, mutta miehen taso ei ole riittänyt kääntämään Montrealin kurssia. Sarjan historian muihin huippuvahteihin verratun Pricen pelätään menettäneen motivaationsa, kun menestystä ei ole kanadalaisseurassa tullut ja hän saattaa haluta seurasta ulos.