New Jersey Devils kaatoi viime yön NHL-kierroksella Suomen aikaa Toronto Maple Leafsin 2-1 ja varmisti samalla ensimmäisen pudotuspelipaikkansa sitten kevään 2012. Pudotuspelipaikka on seurahistorian 23:s, mutta kevään 2012 ja kevään 2018 väliin mahtuu paljon surkeutta ja alakuloa.

Devils kauppasi puolustaja Adam Larssonin kesällä 2016 Edmonton Oilersiin ja sai vastineeksi tähtihyökkääjä Taylor Hallin. Vielä ensimmäisellä kaudella Hall ei pystynyt auttamaan Devilsiä kevään ”lopputansseihin”, mutta tällä kaudella hän on sen totisesti tehnyt. Hall on tehnyt 76 otteluun kovat tehot 39+54=93.

Edmonton varasi kanadalaishyökkääjän koko varaustilaisuuden ykköspelaajana kesällä 2010. Oilers oli kuitenkin NHL:n huonoimpia joukkueita, eikä Hall päässyt kokemaan pudotuspelien tunnelmaa kertaakaan Oilersissa. Nyt, kahdeksan kautta ja 529 NHL:n runkosarjaottelua myöhemmin Hall pääsee viimein pelaamaan pudotuspeleissä.

– Tiedän, että minusta on ollut paljon puhetta, mutta me olemme kuitenkin joukkue ja nojaamme toisiimme. Kyse ei aina ole pisteistä, mutta jos katsotaan vaikka (Travis) Zajacin ketjua tänään ja sitä, miten he hiljensivät täysin (Auston) Matthewsin kentän, niin se on paljon tärkeämpää kuin se, saanko minä jotain kakkossyöttöä ylivoimalla, Hall linjasi toimittaja Dan Rosenin mukaan.

Taylor Hall on ollut tällä kaudella Devilsin ylivoimainen ykköstähti. Hän johtaa joukkueen sisäistä pistepörssiä peräti 42 tehopisteen erolla sveitsiläiseen Nico Hischieriin nähden.

Dan Rosen

@drosennhl
Taylor Hall: "I know much has been made about myself, but we're a team that relies on everyone. It might not be points, but for example, Zajac's line, how they shutdown Matthews tonight, that's more important than me going out and getting a second assist on the power play."