Liigan maanantaisen HIFK-Kärpät -välierän eräs tapahtuma puhuttaa edelleen. Pinnalle on noussut tilanne, jossa Kärppien pakki Jani Hakanpää tööttäsi HIFK-hyökkääjä Juha-Pekka Haatajan jäähän vieraiden maalin edessä.

Tilanteesta, jonka voit katsoa painamalla tätä, tuomittiin ottelussa kahden minuutin rangaistus. HIFK-puolestaan suhtautui taklaukseen sillä tavalla, että se teki tilanteesta nettisivujensa mukaan tutkintapyynnön.

– Tilanteessa oli vakavan loukkaantumisen vaara, teko oli törkeä ja jääkiekkoon kuulumaton. Liigan tämän kauden linjauksen mukaan päähän kohdistuviin taklauksiin suhtaudutaan erittäin vakavasti, kommentoi HIFK:n urheilujohtaja Tobias Salmelainen seuran nettisivuilla.

– Olemme tällä kaudella ottaneet selittelemättä vastaan pitkiä pelikieltoja. Teemme tämän tutkintapyynnön, koska haluamme selvittää Liigan kurinpitojärjestelmän tasapuolisuuden.

Kärppien ja HIFK:n välisen ottelusarjan voitot ovat maanantain jälkeen tasan 2-2. Seuraava puolivälierä pelataan keskiviikkona Oulussa.