Venäläislehti Championat uutisoi keskiviikkona, että Pietarin SKA:n tähtipuolustaja Slava Voinov haluaa siirtyä ensi kaudeksi NHL:ään.

Voinovin nykyinen sopimus SKA:n kanssa päättyy toukokuun 30. päivä, mutta Championatin tietojen mukaan venäläispakki ei halua allekirjoittaa jatkosopimusta.

28-vuotias Voinov pelasi tällä kaudella KHL:ssä 39 ottelua tehopistein 9+14=23. Pudotuspeleissä hän summasi 14 peliin tehot 3+3=6.

Voinov voitti tämä vuoden Etelä-Korean talviolympialaissa kultaa venäläisten olympiaurheilijoiden joukkueessa.

Los Angeles Kingsin organisaatiossa kuusi vuotta (2008-2014) pelannut Voinov jätti NHL:n neljä vuotta sitten epämiellyttävissä merkeissä, kun hän joutui ongelmiin Yhdysvaltojen lain kanssa.

Voinovia syytettiin vuonna 2014 hänen vaimonsa pahoinpitelystä ja venäläistähti joutui istumaan tutkinnan aikana 90 päivää vankilassa.

Kings halusi purkaa Voinovin NHL-sopimuksen sopimusrikkomuksen takia, mutta sitä ei kuitenkaan tapahtunut, koska venäläispeluri päätti itse poistua Yhdysvalloista, kun häntä alettiin uhkailemaan karkoituksella.

Voinovin paluu Kingsiin tai ylipäätään NHL:ään ei kuitenkaan ole vielä mitenkään varmaa miehen raskaan historian takia. Suurimpana haasteena NHL:ään siirtymiselle on työviisumin saaminen Yhdysvalloissa.

Kanadalaismedia TSN:n mukaan Voinovin täytyy myös käydä NHL:n komissaarin Gary Bettmanin kuulustelussa ja hän saattaa joutua aloittamaan NHL-kautensa pelikiellossa sopimuksen rikkomisen takia.