Viime vuosina NHL:n varaustilaisuuden avauskierroksilla ollaan nähty useita suomalaisia nimiä. Tänä kesänä luvassa ei välttämättä ole suurta menestystä, mutta edelleen kaksi tai kolme suomalaista nimeä voidaan huutaa jo ensimmäisen 31:n joukossa.

Kevään ennakoissa nousee kaksi suomalaista huippulupausta, jotka todennäköisesti huudetaan ensimmäisellä kierroksella: Jesperi Kotkaniemi ja Rasmus Kupari.

Suositun jääkiekkokanavan TSN:n asiantuntija Bob McKenzie on rakentanut oman pelaajalistansa varaustilaisuutta varten. Tunnettu NHL-sisäpiiritoimittaja julkaisi top 15 -nimet, johon Kotkaniemi mahtui mukaan.

McKenzie veikkaa, että Ässien hyökkääjä on kesän kymmenes nimi. Hänen on vaikea ennustaa suomalaiselle parempaa sijoitusta, mutta ei usko sen laskevan kolmea enempää.

– Kotkaniemi ei saa yhtä suurta kannatusta kuin yhdeksäntenä oleva Quinn Hughes. Hän kuuluu sijojen 10-14 ryhmään Joe Velenon, Barret Haytonin ja Ty Smithin kanssa, McKenzie kirjoittaa.

Kotkaniemellä on mahdollisuus näpäyttää NHL-scoutteja käynnissä olevissa alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa. Keskushyökkääjä on ollut Pikkuleijonien kantavia voimia ja saalistanut turnauksen viidestä ottelusta tehot 2+4=6.