HERNING. Leijonafanit ovat löytäneet tiensä heti Suomen avauspeliin.

Vaikka Herningin valtava areena ei ole läheskään täynnä Leijonien ja Etelä-Korean ottelussa, oli katsomossa heti orastavan innokas tunnelma.

Yksi kisafiilistä kohottava tekijä on olut, jota saa Tanskassa kiskoa kaksin käsin vaikkapa katsomosta käsin. Ranskan MM-kisat muistetaan erikoisesta kohusta: Leijonien peleissä kummasteltiin, kun peleissä tarjoiltiin vain alkoholitonta olutta.

Erikoiset säädökset ihmetyttivät: alkoholittomasta oluesta pyydettiin vieläpä 9-10 euron maksua. Se meni monella suomalaiskatsojalla tunteisiin – mediassa puhuttiin jopa kaljafarssista.

– Olut täydentää kiekkopelin, leijonafaniksi esittäytyvä Joni täräyttää käytävällä reippaalla äänellä.

Sopiva hinta

Suomen hintatasoon nähden Tanskassa tarjoillaan olutta kohtuullisen edullisesti. Tuopin saa parhaimmillaan kuudella eurolla.

Hinta pyörii samalla tasolla kuin keskimäärin kiekkopeleissä MM-kisoissa. Kölnissä olutta tarjoiltiin vuosi sitten viiden euron tuoppihinnalla.

Suomi pelaa lohkovaiheensa pelit Herningissä. Pieneen kaupunkiin odotetaan kisojen aikana paljon suomalaisia. Jo nyt leijonafanit ovat tanskalaisten jälkeen selkeimmin erottuva faniryhmä kaupungin katukuvassa.

LUE MYÖS: Pommiepäily! Leijonien pelin alla pelottava hetki – media evakuoitiin

Ilari Isotalo, Herning
Twitter: @IlariIsotalo