Suomen ensimmäisen arvokisamitalin tuonut valmentaja Pentti Matikainen uskoo, että Leijonat aloittaa kisat vahvasti. Matikainen uskoo myös, että nuori joukkue on kisoissa vahva. Leijonat.com tavoitti valmentajan Tanskasta Suomen ottelun alla.

Pentti Matikainen, mitä odotat alkavista kisoista Suomen osalta?

– Minun mielestäni meillä on jalkeilla nuori ja nälkäinen joukkue. Siinä on kuitenkin mukana kokemusta myös. Taitava joukkue meillä on. En näe mitään esteitä, miksei menestystä tulisi.

Itse olet ollut hieman samassa tilanteessa kuin Lauri Marjamäki nyt?

– Kyllä, olen ollut kokemassa saman – ei loistavaa tulosta ja sitten vaihdetaan enemmän joukkuetta. Nuoria sisään. Aikoinaan se sujui hyvällä menestyksellä.

Miten tärkeää oli saada loppumetreillä mukaan isoja pelaajia NHL-kaukaloista?

– Totta kai se oli hyvin tärkeää. Kun katselee muita joukkueita, oli hyvä, että meidänkin nimilistamme täydentyi. Vaikka meidän kaverimme eivät ole niin kokeneita vielä, riittävän kuitenkin. Menestystä on jo tullut.

Suomen avausvastustaja on eksoottinen Etelä-Korea. Mitä sanot heistä?

– Näin heidät Itävallan turnauksessa marraskuussa. Silloin joukkue oli täysi vastaantulija kaikille – Norjalle, Tanskalle ja muille. Oli iso yllätys, kun heidät näki uudestaan olympialaisissa. Joukkueessa oli tapahtunut radikaali muutos ja positiiviseen suuntaan.

Mikä on ratkaiseva osa-alue avausottelussa?

– Erikoistilannepelaaminen on isossa roolissa. Tosin en usko, että Suomi pääsee mielin määrin ylivoimalle, sillä Etelä-Korea ei ole kovin rikkova joukkue. Paljonko niitä jäähyjä sitten tulee? Ylivoimalla uskon meidän olevan erittäin vahvoja.

Mitä tarvitaan, että MM-kisat aloitetaan voitolla?

– Mitään ihmeellisyyksiä ei tarvita joukkueelta tai yksilöiltä. Oma taso riittää. Jos ja kun joukkue on rakentanut oikean mielikuvan pelistä, se riittää. Normaalisuoritus riittää voittoon.

Kimmo Mäkinen