NHL:n runkosarjan voittaja ja viime vuoden Stanley Cup -finalisti Nashville Predators on pahoissa ongelmissa. Se on yhden tappion päässä aikaisesta kesälomasta ja suuresta pettymyksestä.

Viime yönä pelatussa ottelussa Winnipeg Jetsiä vastaan Nashville kärsi ruman 6-2 -tappion. Seuraavaksi joukkueet matkaavat Winnipegiin, missä Jets voi katkaista ottelusarjan edukseen ja edetä konferenssien finaaleihin.

Neljän maalin tappio asettaa Nashvillen tukalaan tilanteeseen. Sen on tehtävä muutoksia ja haettava uusia ratkaisuja, jotta kausi jatkuisi. Yksi ässäkortti voi löytyä vilttiketjusta, jossa odottaa pari nälkäistä pelaajaa.

Keväällä Jokereista saapunut Eeli Tolvanen ei ole päässyt vielä kertaakaan pelaamaan pudotuspeleissä. Nuori maalitykki pelasi runkosarjassa kolme ottelua, mutta on sen jälkeen pysynyt katsomon puolella.

Joukkueen luotsi Peter Laviolette saattaa antaa suomalaiselle mahdollisuuden, mikä olisi kylmähermoinen ratkaisu kokeneelta valmentajalta. Viltistä löytyy kuitenkin myös erilaisempi pelaaja.

Työmyyrä Scott Hartnell pelasi ottelusarjan neljännessä ottelussa, eikä ollenkaan huonosti. Alempien ketjujen taistelijana tunnettu Hartnell onnistui pimentämään etenkin Jetsin tähtipuolustajan Dustin Byfuglienin, kun Nashville saalisti vieraissa voiton maalein 2-1.

Yhdysvaltalainen televisiokanava NBC:n asiantuntijat pohtivat, että Harnellin peluuttaminen lähestyvässä kuolemanottelussa olisi järkevin veto.

– Hartnelin läsnäolo näkyi heti. Tänään suuressa roolissa ollut Byfuglien ei noussut esiin neljännessä ottelussa, ja siitä suurin kiitos kuului Hartnelille, NBC:n lähetyksessä pohdittiin.

Nashvillen kausi on katkolla tiistain ja keskiviikon välisenä yönä Suomen aikaan.