Vegas Golden Knightsin sensaatiomainen kausi jatkuu NHL:n läntisen konferenssin finaaleissa. Tulokasjoukkue voitti viime yönä San Jose Sharksin maalein 0-3 ja etenee ottelusarjasta jatkoon voitoin 4-2.

Vierasjoukkueen suomalaishyökkääjä Erik Haula saalisti syöttöpisteen Vegasin toiseen osumaan, jonka iski puolustaja Nate Schmidt. Joukkueen lopuista maaleista vastasivat Jonathan Marchessault ja Cody Eakin.

Sharksin kesäloma tietää samalla sitä, että suomalaistaituri Joonas Donskoi vapautui Leijonien käytettäväksi Tanskan MM-kisoihin. Ensin edessä on kuitenkin San Josen oma lääkärintarkastus.

Donskoin sopimus päättyy vasta ensi kauden jälkeen, joten myöskään se ei ole esteenä kisamatkalle osallistumiseen. Tällä kaudella 26-vuotias laitahyökkääjä takoi 66 runkosarjaottelussa tehot 14+18=32. Kahdeksassa pudotuspelimatsissa syntyi kaksi maalia ja kaksi syöttöpistettä.

Viime yönä päättyi myös toisen suomalaistähden NHL-kausi, kun Tuukka Rask ja Boston Bruins hävisi Tampa Bay Lightningille numeroin 1-3.