HERNING. Leijonien hyökkäyksessä MM-kisoissa viilettävä Kasperi Kapanen tuntee erinomaisesti Kanadan näiden kisojen ykkösvahdin.

34-vuotias Toronto Maple Leafsin kakkosvahti Curtis McElhinney on noussut kuin varkain joukkueensa ykkösvahdiksi. Konkari on pelannut upeat kisat Tanskassa.

Harva osasi odottaa, että kanadalainen nousee vielä tässä vaiheessa uraansa maajoukkueen luottotorjujaksi. Se ei yllätä kuitenkaan Leafsissa pelaavaa Kapasta, joka tietää McElhinneyn vahvuudet erinomaisesti.

– Hän on hyvä molari. Minun mielestä todella aliarvostettu kaveri. Aina kun on torjunut meidän maalilla, hän on pelannut hiton hyvin. Rauhallinen torjuja – jos yrittää feikata tai esittää syöttöä, hän pysyy hyvin asemissa. Hänelle on vaikea tehdä maaleja, Kapanen summaa Leijonat.comille.

Kanadalainen torjui tällä kaudella Leafs-maalilla yhteensä 18 ottelua torjuntaprosentilla 93,5. Lukemat ovat mainiot kakkosvahdille.

Kevään MM-kisat ovat McElhinneyn uran ensimmäiset. Kapanen muistuttaa, että torjuja on pelannut jo pitkään NHL:ssä kakkosvahdin roolissa. Sen myötä rutiinitaso pitäisi olla hyvällä tasolla.

Miten huippuvireen löytänyt torjuja ohitetaan? Onko Toronton jäiltä jäänyt taskuun mitään erikoiskikkoja?

– Ei ole mitään salaisuuksia. Hän on hyvä molari, mutta meidän pitää saada kiekkoa maalille ja sitä kautta äksöniä sinne. Sitä kautta ne maalit tulevat, Kapanen ynnää.

Suomi ja Kanada iskevät yhteen lauantaina klo 21.15. Leijonat.com seuraa ottelua paikan päällä.

LUE MYÖS: Läpimurto tähtien joukkoon? NHL-konkari odottaa Kasperi Kapaselta paljon: ”Nopeus valtava ase meille”

Ilari Isotalo, Herning
Twitter: @IlariIsotalo