Winnipeg Jets otti NHL:n konferenssin finaalien avausottelusta voiton, kun se kaatoi kotonaan sensaatiojoukkue Vegas Golden Knightsin maalein 4-2.

Ottelussa nähtiin mukavasti suomalaisväriä, kun Jetsin Patrik Laine sekä Joel Armia pääsivät maalinteon makuun. Osuma oli Laineelle pudotuspelikevään neljäs ja Armialle toinen. Vegasin Erik Haula jäi tehoitta.

Laineen häkki syntyi erittäin tutulla tavalla. Jets pelasi ylivoimaa, kun maalitykki luisteli omalle paikalleen vasempaan laitaan ja pääsi tulittamaan one-timerin suoraan Vegasin verkkoihin. Upean syötön tarjoili kapteeni Blake Wheeler. Maalilla venynyt Marc-Andre Fleury oli tilanteessa vailla mahdollisuuksia.

Hockey Daily 365 l NHL Highlights & News

@HockeyDaily365
PATRIK LAINE HAMMERS ONE PAST FLEURY! 2-0!

#WPGWhiteout 2 - 0 #VegasBorn

(WCF Game 1)

Maali oli esimerkki Winnipegin erikoisesta ylivoimataktiikasta. Joukkue peluutti jäällä samaan aikaan neljää oikealta puolelta laukovaa pelaajaa, mikä on yleensä maalivahdille painajainen. Varsinkin silloin, kun jokainen heistä osaa pöllyttää verkkoja.

Vegasin päävalmentaja Gerard Gallant antoi tunnustusta Jetsin ylivoimataktiikalle ja kertoi, ettei siihen löydy lääkettä helposti.

– He liikuttavat kiekkoa todella hyvin. Laineen maali syntyi täydellisestä syötöstä, eikä me pystytty pitämään omaa ryhmitystä kasassa, valmentaja kertoi median edessä.

Jets johtaa sarjaa 1-0 ja pelaa myös seuraavan ottelun kotonaan.