Slovakian kiekkotähti Ladislav Nagy jaksaa painaa yhä 38-vuotiaana kovalla tasolla.

Kiekkokonkari keräsi hurjat tehot 0+5, kun Slovakia kaatoi päätöspelissään Valko-Venäjän maalein 7-4. Samalla Nagy kaunisteli koko turnauksen tehojaan: Hyökkääjä iski seitsemään peliin pisteet 1+9=10. Sillä irtosi maajoukkueen sisäisen pistepörssin voitto ylivoimaisella tavalla.

Lukemat ovat kovia NHL-veteraanille, joka ehti lopettaa jo kertaalleen maajoukkueuransa. Olympiavuosi sai kuitenkin slovakialaisen pyörtämään päätöksen. Se on kannattanut – Nagy oli joukkueensa parhaimmistoa myös Tanskassa.

Nagyn tehot eivät lohduttaneet kovana kiekkomaana tunnettua Slovakiaa, joka jäi jälleen lohkovaiheeseen. Tuska maan kiekossa on suuri: joukkueen edellisestä puolivälieräpaikasta on jo viisi vuotta.

Nagylla ei ole vielä sopimusta ensi kaudeksi. On kiinnostavaa mitä, hyökkääjä tekee ensi sesongin suhteen – Slovakia isännöi jääkiekon MM-kisoja vuonna 2019.

Nagy kiekkoili menneen kauden seurajoukkuepuolella maansa pääsarjassa HC Kosicen riveissä. Hän iski tällä kaudella runkosarjassa 42 otteluun kelpo pisteet 22+19=41.

Slovakialaislegenda on ehtinyt pelata urallaan NHL:ssä komeat 435 peliä – Suomessa hänet muistetaan Jokereista kaudelta 2013-14. Hän edusti helsinkiläisiä joukkueen viimeisellä Liiga-kaudella iskien pisteitä melkein piste per ottelu -tahdilla.

LUE MYÖS:

LUE MYÖS: Yllättävä yhteys! Leijonajärkäle Marko Anttila paljastaa: kuumensi NHL-supertähden yksinkertaisella tavalla

LUE MYÖS: Kasetti ei kestänyt! Leijonien fyysinen pelote pääsi USA:n NHL-tähtien ihon alle – ”Kyllä minäkin kuumentuisin”

LUE MYÖS: Hurja töötti! Leijonasensaatio jyräsi NHL-supertähti Patrick Kanen tylyllä tavalla – kuittasi pommin tyynesti

LUE MYÖS: Miksi NHL-supertähdet kuumenevat Leijonia vastaan? Lauri Marjamäki virnistää: ”Vastaan tulee joku nevahöörd – ottaa koville”

LUE MYÖS: Lohkovoitto! Leijonat murskasi USA:n tähtisikermän – Sebastian Aho tykitti hattutempun

LUE MYÖS: Kaikkien aikojen ykkönen! Sebastian Aho teki ikimuistoista MM-kisahistoriaa – eikä siinä vielä kaikki?