HERNING. Päävalmentaja Lauri Marjamäen matka Leijonien peräsimessä sai kitkerän päätöksen, kun joukkueen matka tyssäsi jo puolivälieriin.

Sveitsin 3-2-voitto oli shokeeraava pettymys. Marjamäki nieleskeli kyyneliään lehdistön edessä kansainvälisessä lehdistötilaisuudessa.

– Meillä oli hienoa aikaa täällä turnauksessa. Olen ylpeä tästä joukkueesta. Meillä oli unelma, mutta nyt se on poissa. Mutta tämä on jääkiekkoa, valmentaja harmitteli liikuttuneena.

Kun lohkovoittajana tippuu jo ensimmäisessä kuolemanpelissä, jää rintaan pelkkä pettymys. Marjamäen eleistä aisti, että pään sisällä pyöri samalla isompi tunnemyrsky.

– Joukkueella oli kovat odotukset – pelasimme hyvää jääkiekkoa. Tämä on iso pettymys, mutta meidän pitää käsitellä se, valmentaja sai samalla sanottua.

Leijonakäskijä ei lähtenyt pelin jälkeen selittemään. Marjamäki antoi heti suorat kehut vastustajalle.

– Onnea Sveitsi ja päävalmentaja Patrick (Fischer)! Ole ylpeä pelaajistasi ja joukkueestasi. Teillä on hyvä ryhmässä kasassa, onnea mitalipeleihin.

LUE MYÖS: Sensaatiomainen tappio! Leijonat romahti nolosti ulos MM-kilpailuista

LUE MYÖS: Yllätystappio veti hiljaiseksi! Leijonien maalivahti ei lähtenyt selittelemään: ”Turpaan tuli”

LUE MYÖS: Leijonat pullahti yllättäen ulos MM-kisoista – somekansa tylynä: ”Marjamäki on historian huonoin maajoukkuevalmentaja”

Ilari Isotalo, Herning
Twitter: @IlariIsotalo