Hyökkääjä Aki Keinänen on päättänyt lopettaa mittavan ja upean pelaajauransa.

34-vuotias konkarihyökkääjä kertoo päätöksestään Mestis-seura TUTO Hockeyn verkkosivuilla.

– 15 vuotta Mestistä on ollut pitkä matka. Siihen on mahtunut paljon hienoja hetkiä jääkiekon parissa, mutta nyt tuntuu oikealta siirtyä sivuun ja antaa soihtu nuoremmille kantajille.

– Viimeiset kymmenen vuotta olen tehnyt töitä ja pelannut ja kaikki arkipäivät ovat venyneet 12 tuntisiksi, joten kuorma on ollut aika raskas. Koen, että en pysty enää henkisesti enkä fyysisesti antamaan 100% joukkueelle, joten minusta silloin ei pidä olla enää mukana. Eikä se ole oikein muita joukkuekavereita kohtaan, Keinänen perustelee lopettamispäätöstään.

Kokenut hyökkääjä liittyi turkulaisseuran riveihin keväällä 2005, jonka jälkeen hän pelasi joka kausi TUTO:ssa. Kaudella 2008-09 hän pelasi tosin myös Porin Ässissä, mutta silloinkin osa kaudesta meni turkulaisten riveissä lainasopimuksella.

Keinänen on todellinen Mestiksen supertähti. Hän on pelannut eniten otteluita Mestiksen runkosarjassa (600), tehnyt eniten maaleja Mestiksen runkosarjassa (239), tehnyt eniten pisteitä Mestiksen runkosarjassa (473), pelannut eniten otteluita Mestiksen pudotuspeleissä (122) sekä tehnyt eniten maaleja Mestiksen pudotuspeleissä (35).

– Keinänen on ainutlaatuinen pelaaja, jollaista tuskin enää koskaan nähdään Mestiksessä tai edes Liigassa. Omasta puolestani kun puhun, kuuluu Keinäselle valtava määrä kunnioitusta siitä määrästa rakkautta peliä ja seuraa kohtaan. Jokainen lopettaa joskus, ja Keinänen lopetti pelaamisen omilla ehdoillaan. Sekin on erittäin kunnioitettava teko, kehuu TUTO Hockeyn urheilutoimenjohtaja Elmo Aittola.

Lähde: TUTO Hockey