Muistatko tätä? Ruotsin NHL-supertähti floppasi Suomessa: ”Pakotti minut aikuistumaan”

© Kuva: Getty Images

Harva muistaa, mutta Ruotsin MM-finaalijoukkueesta löytyy myös yllättävää kokemusta Suomesta.

Ryhmän takalinjoilla luutiva John Klingberg aloitti ammattilaisuransa Suomessa. Nykyisin NHL:n parhaimpiin pakkeihin kuuluva ruotsalainen kävi Jokereissa kaudella 2011-12.

Se reissu jäi vielä vaisuksi: alle tuli 20 ottelua Liigassa sekä kuusi ottelua Mestis-seura Kiekko-Vantaassa. Lopulta pakki jätti Suomen kentät iso pettymys mielessään.

Leijonat.com jututti Klingbergia pitkän erikoishaastattelun merkeissä vuosi sitten MM-kisoissa. Silloin puheeksi nousi myös pettymys Suomessa. Dallas Starsin tähtipakki ei piilotellut vaikeaa kokemustaan.

– Se oli todella rankkaa aikaa minulle. Mutta en olisi tässä, jos en olisi kokenut sitä. Se pakotti minut aikuistumaan, kun muutin pois äidin ja isän luota. Se oli ensimmäinen askeleeni aikuisuuteen, Klingberg kertoi Leijonat.comille.

Ulkomaanreissu ja ensimmäinen shokki auttoivat huippupakkia. Vuodet ovat vierineet ja kiekollisesti taitava Klingberg kuuluu joukkueensa kantaviin voimiin sekä NHL:ssä että maajoukkueessa. Tästä iso kiitos lähti Suomeen.

– Se oli todella vaikea pätkä urallani. Mutta samalla se opetti äärettömän paljon, Klingberg kiteytti.

Nyt Klingbergilla on mahdollisuus voittaa jo toinen MM-kulta vuoden sisään. Ruotsi kohtaa Sveitsin sunnuntaina klo 21.15. Leijonat.com seuraa finaalipäivän tapahtumia Kööpenhaminassa hetki hetkeltä.


Saat kympillä 60 euroa pelirahaa ja ilmaiskiekat

Yhdellä 10 € talletuksella saat

  • 60€ pelirahaa
  • 25 ilmaiskierrosta Book of Deadiin
  • Bratislavan kasinomatkan arvonta