Eilen uutisoitiin, että maalivahti Kevin Lankinen lähtee Helsingin IFK:sta ensi kaudeksi NHL:ään Chicago Blackhawksin organisaatioon.

IFK:lla ei kauan nokka tuhissut uuden maalivahdin palkkaamisessa – eikä korvaaja jää tasoltaan paljon Lankista heikommaksi.

IFK on nimittäin kiinnittänyt yksivuotisella sopimuksella 20-vuotiaan Markus Ruusun. NHL-seura Dallas Stars varasi Ruusun kesällä 2015 kuudennella kierroksella numerolla 163.

Ruusu on pelannut kotimaan Liigassa yhteensä 20 ottelua JYPissä, KooKoossa ja Ilveksessä. Viime kaudella Ruusu pelasi Ilveksessä 11 ottelua sekä lainalla Mestiksen TuTossa ja LeKissä.

– Markus on nuori ja lupaava maalivahti, joka on ollut ikäluokkansa kärkeä nuorten maajoukkueissa. Me seuraamme aktiivisesti nuoria maalivahteja, ja Ruusun lahjakkuus ja harjoitusinto on tunnistettu, IFK:n maalivahtivalmentaja Jan Lundell kertoi seuran tiedotteessa.

– Minut haluttiin IFK:hon, ja sitä ei tarvinnut kauan miettiä. Se merkitsi paljon, että täällä pääsee Suomen parhaaseen maalivahtivalmennukseen. Täällä on paljon kokemusta nuorten maalivahtien kanssa työskentelystä, ja tämä on loistava mahdollisuus ottaa seuraava steppi urallani, Ruusu itse kommentoi.

IFK:lla on ensi kaudeksi sopimus kolmen maalivahdin kanssa. 30-vuotiaan Atte Engrenin ja kymmenen vuotta nuoremman Ruusun lisäksi seuralla on sopimus 1998 syntyneen Niilo Halosen kanssa. IFK:n mukaan Halonen pelaa ensi kaudella IFK:n yhteistyöseurassa Jokipojissa.

LUE MYÖS: Leijonien urakka kovenee! MM-kisojen lohkojakoihin merkittävä muutos

Lähde: Helsingin IFK:n tiedote.