Yhdysvalloissa on ollut jo pitkään tapana, että maan suurimpien urheilusarjojen mestarijoukkueet pääsevät kauden jälkeen tutustumaan Valkoiseen taloon ja tervehtimään istuvaa presidenttiä.

Muun muassa Barack Obama kutsui niin koripallon, pesäpallon, amerikkalaisen jalkapallon kuin myös jääkiekon mestarit luokseen. Nyt pidettyyn tapaan on tulossa ainakin yksi muutos, kun Donald Trump isännöi taloa.

Trump on taistellut lyhyen valtakautensa aikana lukuisten skandaalien kanssa. Presidentti on herättänyt mielipiteitä myös urheilupiireissä, ja monet koripallon huippuliiga NBA:n pelaajat ovatkin julkisesti kritisoineet Trumpin tapaa johtaa maata.

Trump ei ole ottanut kritiikkiä suopeasti vastaan, joten hän ei aio kutsua NBA:n mestareita luokseen. Viime yönä mestaruus matkasi Golden State Warriorisille, kun se päihitti finaaleissa LeBron Jamesin tähdittämän Cleveland Cavaliersin.

– En kutsu LeBron Jamesia, enkä kutsu Steph Currya. Me emme ole kutsumassa kumpaakaan joukkuetta, Trump kertoi eilen ennen finaalipelin alkua.

Paikalle olleet toimittajat kysyivät muiden lajien mestareiden kutsuista. Nähtävästi, Trumpilla on sotaa vain koripalloilijoiden kanssa, joten NHL-mestari Washington Capitals on pääsemässä jossain vaiheessa vierailulle.

– Uskon, että Caps kutsutaan. Katsotaan. Jos he haluavat tulla maailman parhaaseen paikkaan, olen täällä. Jos he eivät halua tulla, en toivo heitä tänne.

Trump onnitteli Capitalsia Twitterissä, kun joukkue voitti Stanley Cupin ja antoi erityismaininnan kapteeni Aleksandr Ovetshkinille.

– Todellinen supertähti, Trump kehui venäläistä.

Donald J. Trump

@realDonaldTrump
Congratulations to the Washington Capitals on their GREAT play and winning the Stanley Cup Championship. Alex Ovechkin, the team captain, was spectacular - a true Superstar! D.C. is popping, in many ways. What a time!