NHL:n farmisarjana pidetyn AHL:n kausi päättyi viime yönä. Suomalaislupauksen Roope Hintzin Texas Stars koki karvaan pettymyksen, kun Toronto Marlies vei Calder Cupin voiton finaalien seitsemännessä ottelussa.

Mestaruus ratkesi Marliesin murskaavaan 6-1 -rökitykseen. Mestarijoukkueessa pelasi isolle vastuulle päässyt Miro Aaltonen, joka on tuttu hahmo Suomen viime vuoden MM-ryhmästä.

Marliesin mestaruusjoukkueessa olisi voinut olla myös toinen suomalainen. Toronto Maple Leafsissa tällä kaudella pelannut Kasperi Kapanen suuntasi AHL:n sijaan Tanskan MM-kisoihin, missä hän ja muut Leijonat kokivat karvaan puolivälierätappion Sveitsille.

Kapanen kiekkoili tänä vuonna puolet kaudesta AHL:ssä. Hänet nostettiin tammikuussa NHL:ään, missä tie vei aina pudotuspeleihin saakka. Kun Maple Leafs tippui ensimmäisellä kierroksella, Kapasen kaksisuuntainen pelaajasopimus olisi voinut riskittä viedä miehen takaisin Marliesiin.

Kapasen ketjukaveri Andreas Johnsson teki näin ja pääsi heti avainrooliin. Hän pelasi Aaltonen kanssa usein ykkösketjussa ja sai nimensä voittajien listaan.

MM-kisoissa Kapanen pelasi kahdeksan ottelua ja teki kolme maalia. Kauden 28 AHL-pelissä hän ehti tehtailla 24 pistettä.