Vuoden 2012 NHL-draftissa Edmonton Oilers varasi suurin odotuksin venäläishyökkääjä Nail Jakupovin varaustilaisuuden ensimmäisenä pelaajana.

Syksyllä NHL:ssä käynnistyi työsulku, jonka seurauksena Jakupov aloitti kautensa KHL-seura Neftehimik Nizhnekamskin väreissä. NHL:n ja pelaajayhdistyksen (NHLPA) päästessä sopuun, venäläishyökkääjä lensi välittömästi Kanadaan ja pelit jatkuivat maailman parhaassa kiekkoliigassa. Alku näytti lupaavalta ja Jakupov naulasi Oilersin paidassa 31 tehopistettä (17+14) pelaamassaan 48 ottelussa.

Tämän jälkeen laitahyökkääjä hyppäsi kuitenkin pulkan kyytiin, jota seurasi täydellinen mahalasku. Seuraavat viisi kautta sujui räpiköidessä, eikä Jakupov onnistunut rikkomaan kuin kerran 30 pisteen tehorajan (kaudella 2014-15, 33 tehopistettä).

Päättyneellä kaudella mies kiekkoili Colorado Avalanchen riveissä, jossa Jakupov onnistui takomaan ainoastaan yhdeksän maalia ja seitsemän maalisyöttöä.

Avalanche näytti tämän jälkeen ovea, mutta siitäkin huolimatta moni NHL-seura oli valmis palkkaamaan flopanneen venäläispelurin.

Nyt Jakupov nosti kuitenkin kytkintä ja jätti Pohjois-Amerikan taakseen. Uusi osoite on Pietarissa ja KHL-jätti SKA:n mahtiseurassa. Venäläisorganisaatio tiedotti tiistaina kiinnittäneensä Jakupovin yksivuotiseen sopimukseen, jonka tarkempia yksityiskohtia ei ole vielä julkaistu.

Aika näyttää, kasvaako miehestä seljanka-keiton voimalla vielä lupausten arvoinen pelimies.