HELSINKI. NHL-konkari Tuomo Ruutu aloittaa tulevalla kaudella uudet haasteet, kun leijonatähti hyppää nuorisomaajoukkueen valmennukseen.

Alle 20-vuotiaiden maajoukkuepesti on Ruudun uran ensimmäinen virallinen valmennushomma. Se on 35-vuotiaan taiturin mukaan kiinnostava projekti.

– Itselläni on yhdet elämäni parhaat muistot U20-kisoista. Joten todella iloisin mielin mukaan siihen projektiin. Ja sinnehän lähdetään voittamaan, Ruutu virnistää Leijonat.comille.

Oma rooli Leijonien peräsimessä ei stressaa. Kiekkotähti uskoo sopivansa hyvin mukaan valmennustiimiin, jossa roolit tulevat luonnostaan.

– Parasta on, kun jokainen tuo oman persoonansa mukaan. Sanotaan silloin, kun on sanottavaa. Ja sitten ollaan hiljaa, kun ei ole sanottavaa.

Jatkuuko peliura?

Valmennusuran alku herätti myös paljon kysymyksiä Ruudun peliuran jatkumisesta. Kiekkokonkari oli koko viime kauden pelaamatta vammojen takia – sen myötä ilmassa on liikkunut jo spekulaatiota siitä, onko Ruutu jo lopettanut huippu-uransa.

Helsingin Kalastajatorpalla pidetyn Bermuda -tennisturnauksen yhteydessä päätös ei ole vielä valmis. Ruutu virnistää kysymykselle tutun rennosti.

– Kyllä mä ilmoitan, kun on aika ilmoittaa. Sanotaan näin se.

Voiko tästä päätellä, että päätöstä ei ole vielä syntynyt?

– Heh. Ilmoitan sitten. Ei huolta.

Urallaan yli 700 NHL-peliä pelannut Ruutu kiekkoili 2016-17 Davosissa. Sen jälkeen hän ehti tehdä olympialaisten aikaan muun muassa tv-kommentaattorin hommia. Tämä kesä on mennyt tuttuun tyyliin.

– Ihan hyvin. Normaaliin tapaan: treenattu ja nautittu kesästä. Nyt on ehtinyt käymään myös mökillä. Ja säätkin ovat hellineet – ei tällaista aina Suomessa ole, kiekkotähti kiteyttää.

LUE MYÖS: Ura kokonaan ohi! Yli 500 NHL-pelin Sean Bergenheimin elämä meni uusiksi: ”Tuntui, että nyt on paukut loppu”

LUE MYÖS: Perhetragedia painaa – Teemu Selänne avoimena surustaan: ”Ei siitä toivu”

 

Ilari Isotalo, Helsinki
Twitter: @IlariIsotalo