HELSINKI. Kiekkolegenda Teemu Selänne myöntää alkukesän olleen synkän.

Ex-NHL-tähti viihtyy kesät Suomessa. Selänne osallistu viikonloppuna perinteiseen Bermuda-tennisturnaukseen. Hyväntekeväisyystapahtumassa puheenaiheeksi nousi tuore suru – Liisa-äiti nukkui pois alkukesästä.

Kiekkokonkari täytti heinäkuun alussa 48 vuotta. Juhlat jäivät tänä vuonna vähiin.

– Kesäkuu oli todella synkkä. Äidin poismeno oli todella inhottava juttu. Lähimmäisten menettäminen on aina vaikeaa – mutta oma äiti on vielä siitä vielä vähän ylempänä, Selänne myöntää medialle.



Toipuminen itselleen rakkaan ihmisen menetyksestä vaatii aikaa. Selänne kertoo avoimena, että perhetragedia painaa vielä pitkään.

– Ei siitä toivu. Ainakaan heti. Ei ole montaa minuuttia mennyt, etteikö se palaisi mieleen. Sen takia syntymäpäivätkin menivät vähän ohi – ei ollut oikein juhlafiilistä.

Selänteiden kesään kuuluu kiekkotähden eläkepäivillä silti paljon ohjelmaa. Tenniksen ohella Suomessa on tarkoitus viettää myös muuten paljon aikaa.

– Aika vähän on ohjelmaa. Vähemmän jopa kuin aiemmin. Se on siistiä – nyt voi enemmän tehdä päätöksiä ohjelmasta vaikka sitten ihan aamulla, Selänne kertoo.

LUE MYÖS: Ura kokonaan ohi! Yli 500 NHL-pelin Sean Bergenheimin elämä meni uusiksi: ”Tuntui, että nyt on paukut loppu”

LUE MYÖS: Jatkuuko upea ura? Yli 700 NHL-pelin Tuomo Ruutu jo yli vuoden pelaamatta – kommentoi jatkoa mystisesti

Ilari Isotalo, Helsinki
Twitter: @IlariIsotalo