HELSINKI. Leijonista ja NHL:stä tutulla Sean Bergenheimilla on kääntynyt tänä kesänä uusi sivu elämässä.

Bermudan Kannu -hyväntekeväisyystennisturnauksessa mukana ollut kiekkokonkari lopetti uransa viime kauteen. Sen myötä mennyt kesä on ollut Bergenheimille aikuisiän ensimmäinen ilman jääkiekkoa.

– Muutos on mennyt hyvin. Tietysti pelejä katsoessa sitä kaipaa jääkiekkoa, mutta tämä tuntuu nyt oikealta ratkaisulta. Olen tyytyväinen ja onnellinen – odotan seuraavia haasteita, Bergenheim summaa Leijonat.comille levollinen hymy kasvoillaan.

Urallaan yli 500 NHL-peliä pelanneen konkarin kasvoilta huokuu helpotus. Uran viimeiset vuodet olivat vaikeita erilaisten vammojen takia. Lopulta pelit päättyivät aivotärähdykseen.

– Vammoja oli ollut jo aika paljon. Tuntui, että olin antanut jo kaikkeni. Se auttoi päätöksessä. Oli olo, että nyt on paukut loppu. Olen todella kiitollinen kaikesta, mitä olen urallani saanut kokea, Bergenheim kiteyttää.

BErgenheim iski parhaalla NHL-kaudellaan Panthersissa 17 maalia. Kuva: Getty Images.

Uudet haasteet edessä

34-vuotias Bergenheim ehti pelata NHL-urallaan New York Islandersissa, Tampa Bay Lightningissa, Flopida Panthersissa ja Minnesota Wildissa. Edelliset kaksi kautta sujuivat Ruotsissa Frölunda Indiansin riveissä.

Nyt edessä on uusi ”kiekkoeläkeläisen elämä”. Bergenheim naurahtaa, ettei arki ole ollut ainakaan helpompaa.

– Itseasiassa olen ollut todella kiireinen tänne muuton jälkeen. Paljon uusia kuvioita ja haasteita – pysyn varmasti myös jatkossa kiireisenä.

Yksi uusi haaste on TV-kommentaattorin pesti ensi kauden Liigassa. Telia paljasti aiemmin Bergenheimin olevan uusi nimi lähetyksiin.

– Hienoa päästä seuraamaan Liigaa lähietäisyydeltä. Asiantuntijana saa seurata ja hyvän käsityksen siitä, missä Liigassa mennään tällä hetkellä. Sarja on hyvä ja odotan innolla, että näen muun muassa näitä nuoria pelaajia, jotka hyppäävät tulevaisuudessa aina NHL:ään asti, Bergenheim povaa.

LUE MYÖS: Jatkuuko upea ura? Yli 700 NHL-pelin Tuomo Ruutu jo yli vuoden pelaamatta – kommentoi jatkoa mystisesti

LUE MYÖS: Perhetragedia painaa – Teemu Selänne avoimena surustaan: ”Ei siitä toivu”

Ilari Isotalo, Helsinki
Twitter: @IlariIsotalo