KHL:stä potkut saanut entinen Leijonat-valmentaja kertoi oman näkemyksensä: ”Höpinää”

© Kuva: Juha Tamminen

Venäjällä asiat tapahtuvat nopeasti. Keväällä suomalainen maalivahtivalmentaja Ari Moisanen juhli KHL:n mestaruutta Ak Bars Kazanin – ja joukkueen päävalmentajan Zinetula Biljaletdinovin – kanssa.

Eilen uutisoitiin Moisasen saaneen potkut seurasta, ja että taustalla olisivat jo jonkin aikaa kyteneet erimielisyydet Biljaletdinovin ja Moisasen välillä.

Moisasella ja Kazanilla oli sopimus vielä tulevasta kaudesta, mutta nyt yhteistyö päättyi etuajassa.

Eilen illalla Moisanen kommentoi tapahtunutta Kiekkoareenalle ja Yle Urheilulle. Vaikka työt Kazanissa loppuivat suunniteltua aiemmin, Moisasen mukaan ratkaisu ei silti tullut yllätyksenä, vaan asia oli ollut vireillä jo aiemmin.

– Ei tämä ollut noin dramaattinen lainkaan, mitä lehdistä on saanut lukea. Ei tämä seuralle tai minulle tullut yllätyksenä, Moisanen kertoi Kiekkoareenalle.

Biljaletdinov oli aiemmin antanut lausuntoja, joiden koettiin vähättelevän Moisasen tekemää työtä. Biljaletdinov oli kehunut Kazanin ykkösvahdin Emil Garipovin kehitystä jättäen kuitenkin Moisasen nimen kokonaan mainitsematta. Sen sijaan kiitos oli mennyt venäläiselle maalivahtivalmentajalle Sergei Abramoville.

– Ulkomaalaiset tykkäävät ottaa meidän karkkimme, kääriä sen kääröön ja sanoa: ”Minä tein sen”, venäläismedia Business-Gazeta kertoi Biljaletdinovin sanoneen.

Moisasta lausunto ihmetytti.

– En tiedä mistä moinen, mutta siinä voi olla paljon geopoliittistakin höpinää. Ulkomaalaisilta paljon panoksia pois ja omille paljon lisää. Tiedän viisi vuotta siellä olleena, mitä olen tehnyt ja kuinka paljon. Ei yksi lausunto sitä kokonaiskuvaa muuta, Moisanen sanoi Yle Urheilun haastattelussa.

Kazanilta luottamusta ja kova vaatimus

Sikälikin potkut juuri nyt vaikuttivat erikoiselta ratkaisulta, että vuosi sitten Kazan nimenomaan halusi tehdä Moisasen kanssa kahden vuoden jatkosopimuksen. Moisanen oli ehtinyt työskennellä Kazanissa jo neljä vuotta, mutta kaikki aiemmat sopimukset oli tehty vuodeksi kerrallaan.

– Tämä oli seuralta hieno luottamuksenosoitus, kun neljän vuoden jälkeen tarjottiin kahden vuoden jatkosopimusta. Ilmeisesti olen hoitanut työni hyvin, Moisanen sanoi Ilta-Sanomien haastattelussa viime vuoden kesäkuussa.

Tuolloin Moisanen myös kertoi, että seura oli halunnut hänen keskittyvän sataprosenttisesti työhönsä Ak Barsissa ja vedonnut, että tämä ei jatkaisi työtään Suomen A-maajoukkueessa. Moisanen toimi vuosina 2012–16 myös Leijonien maalivahtivalmentajana.

– Seuralta tuli vahva vetoomus, että minun tulisi keskittyä täysillä päivätyöhöni, Moisanen sanoi vuosi sitten Ilta-Sanomissa.

– Se oli sydäntä raastava päätös. Leijonat on antanut minulle valmentajana niin paljon, hän surkutteli.

Nyt Moisanen on periaatteessa taas vapaa ottamaan Leijonat-pestin vastaan. Miehen lähisuunnitelmat liittyivät kuitenkin paljon arkisempiin asioihin.

– Nyt vietän kesän Suomessa lasteni (12- ja 14-vuotiaat pojat) kanssa. Kaksi vuotta on ollut hiiligrilli takapihalla, eikä se ole vielä nähnytkään hiiliä. Tänään hain ison pussin, jos saisi grillinkin tulille, Moisanen kommentoi Yle Urheilun haastattelussa.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.