Chicago Blackhawksiin viimeisinä vuosina varatut tulokkaat ovat päässeet tutustumaan toisiinsa ja valmentajiinsa seuran harjoitusleirillä, joka loppui viikonloppuna. Mukana oli myös seuran kesän 2017 ykköskierroksen varaus Henri Jokiharju.

The Athletic -lehti kävi tutustumassa Chicagon tulokkaisiin ja seurasi leirin kulkua. Toimittaja Scott Powers oli kuullut, että valmennusjohto oli antanut tulokkaille yhden säännön ennen harjoitusten alkua. Leirillä tarkkailtiin yksilöiden taitoja ja kehitystä, joten isot taklaukset ja rähinät kiellettiin, ettei loukkaantumisia syntyisi.

Mutta niin siinä kävi, että Jokiharju oli yksi sääntöä rikkoneista pelaajista. Perjantain peliharjoituksessa Jokiharju luisteli kiekon perässä, mutta matka pysähtyi vastapuolella pelanneeseen Adam Boqvistiin. Kovassa vauhdissa luistellut Jokiharju oli iskun tapahtuessa vahvempi, ja ruotsalainen lensi jään pintaan.

Tämän kesän varaustilaisuuden kahdeksas pelaaja pystyi nousemaan iskun jälkeen ylös, vaikkakin tosi vaivalloisesti. Boqvist suuntasi välittömästi vaihtopenkin puolelle paikattavaksi, joka sai valmentajat pidättämään hengitystä. Hetken kuluttua puolustaja palasi takaisin tositoimiin, eikä mitään vakavaa ilmennyt.

Jokiharju joutui epäonnisesta teostaan jäähyaitioon ja oli avoimesti huolestunut joukkuekaverinsa kunnosta.

– Tuntui tosi pahalta sen jälkeen, Jokiharju kertoi.

Boqvist ei ottanut kolhusta nokkiinsa.

– Se oli iso niitti Jokiharjulta. Kaikki on hyvin. Oloni on hyvä, ruotsalainen nauroi.

Jokiharju kuului Boqvistin kanssa leirin seuratuimpiin pelaajiin. Ruotsalaisella kestää vielä vuosi tai kaksi päästä NHL:ään, mutta vuotta vanhemmalla Jokiharjulla on tänä syksynä hyvät mahdollisuudet yllättää. Hän on syyskuussa mukana Chicagon harjoituspeleissä, jotka antavat viimeisen kuvan suomalaislupauksen nykytilanteesta.