Legendaarinen Jaromir Jagr puskuttaa eteenpäin.

46-vuotias ”nuorukainen” palasi tiistaina tositoimiin, kun hänen edustamansa HC Kladno kohtasi harjoitusottelussa Slovan Ustin.

– Aloitin harjoittelun noin kuukausi sitten. Myönnän, että oloni ei ole kovin hyvä. On vaikea toipua loukkaantumisistani, joita on ollut vuosien varrella, se vie kauan aikaa. Joka tapauksessa haluan alkaa pelata niin pian kuin mahdollista. Tämä on minulle haaste Ymmärrän, että ihmiset selviävät paljon suurempienkin huolien kanssa. Tämä on vain urheilua, Jagr kertoi iSport.cz -sivuston haastattelussa.

Jagr kärsi viime kaudella useista loukkaantumisista, eikä pelannut kuin 27 runkosarja- ja 10 pudotuspeliottelua.

– Ongelma on, että viime kaudella pelasin vähän päälle 20 ottelua ja peliaikani oli usein pieni. Se on sama kuin vuosi olisi jäänyt minulta väliin. Polven kanssa oli ongelmia, eikä sitä saatu täysin kuntoon. Minulta puuttuu myös voimaa. Haluaisin olla valmis kauden alkaessa 8. syyskuuta, mutta minun täytyy pystyä auttamaan joukkuetta, enkä halua mennä jäälle tyhjän takia.

Jagr aloitti ammattilaisuransa jo 30 vuotta sitten, eikä loppua ole toistaiseksi näkyvissä. Tshekkihyökkääjä myöntää kuitenkin pohtineensa jo tosissaan jääkiekon jälkeistä aikaa.

– Voin kuvitella eläväni ilman jääkiekkoa. Jos lopettaisin nyt, olisin luultavasti onnellisempi. Minulla on kuitenkin vastuuta kannettavana seuraa sekä ihmisiä kohtaan, jotka vetävät tätä seuraa ja toivovat minun pelaavan vielä. Rakastan edelleen jääkiekkoa niin kuin aina ennenkin. Uskon pääseväni taas vauhtiin kunhan pudotan muutaman liikakilon. On vaikea pelata kun painan 115 kiloa ja muut pelaajat ovat jossain 70 kilon paikkeilla, Jagr totesi.