NHL ei ole tehnyt päätöstään Pekingin 2022 olympiakisojen suhteen. Välttämättä NHL:n ei tarvitse tehdäkään päätöstään, koska yhtenä vaihtoehtona on, ettei miesten jääkiekkoa tulevaisuudessa olympiakisoissa enää pelata.

Todennäköisempää kuitenkin on, että miesten jääkiekko pysyy olympialaisissa. Kansainvälinen Jääkiekkoliitto IIHF yrittää saada NHL:n takaisin mukaan, mutta tähän liittyy ongelmia, koska NHL:n seuraomistajista moni vastustaa kauden keskeyttämistä olympialaisten ajaksi.

Kompromissiratkaisuksi saattaa tulla olympiaturnauksen pelaaminen alle 23-vuotiaiden pelaajien voimin. Silloin mukana olisivat kaikki parhaat alle 23-vuotiaat NHL-pelaajat.

Jos U23-turnaus toteutuu, saisi Suomi Pekingin olympialaisiin 2022 muun muassa Eeli Tolvasen ja Miro Heiskasen. Patrik Laine ja Sebastian Aho olisivat kuitenkin yli-ikäisiä.

NHL ei päästänyt pelaajiaan viime talvena Pyeongchangin olympialaisiin. Laineelta ja Aholta olympiajääkiekko jäi haaveeksi ja voi kompromissiratkaisun myötä jäädä ikuiseksi haaveeksi.