NHL:n ruotsalaistähti Henrik Zetterbergin pelaajaura on pahasti vaakalaudalla.

Detroit Red Wingsiä vuodesta 2005 lähtien edustaneen keskushyökkääjän selkä ei tunnu enää kestävän, eikä mies ole pystynyt harjoittelemaan täysipainoitteisesti viimeiseen puoleen vuoteen.

Nyt ”punasiipien” päävalmentaja Jeff Blashill pelkää, että Zetterberg voi olla pahimmassa tapauksessa sivussa koko ensi kauden. Tilannetta ei helpota se tosiasia, että joukkueen keskikaista on valitettavan ohut. Blashill paljasti, että hänen suunnitelmissaan on korvata Zetterbergin mahdollisesti jättävä aukko laitahyökkääjän tontilla pelanneella Andreas Athanasioulla.

Loistavasta luistelustaan tunnettu pikakiituri pelasi päättyneellä kaudella 71 ottelua tehoin 16+17 (33) ja häneltä odotetaan tulevalla sesongilla vahvaa läpimurtoa. 24-vuotias nuorukainen on luontainen laituri, mutta kykenee pelaamaan myös keskellä – joskin tällä alueella hänellä on vielä rutkasti parannettavaa.

Detroitin kahtena kärkisentterinä toimivat näin ollen Dylan Larkin ja Frans Nielsen.