HIFK-leirissä on nähty alkusyksystä usea kiinnostava vahvistus.

Yksi heistä on 25-vuotias Lucas Lessio, joka saapui Suomeen allaan muutama rikkonainen vuosi KHL:ssä. NHL:stä tuttu hyökkääjä hakee vaikeiden vuosien jälkeen uutta nostetta uralleen Helsingistä ja Liigasta.

HIFK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin myöntää, ettei Lession alku ole ollut helppo. Valmentaja vaatii taitavalta hyökkääjältä enemmän.

– On ollut hakemista kyllä. Meidän pelaaminen on kuitenkin niin organisoitua, se on aika erilaista mihin hän on tottunut. Jos ajattelee neljää joukkuetta, joissa hän on pelannut kahden viime kauden aikana, Medvescak Zagreb toissa kaudella, ei ollut varmasti helppoa mennä Ruotsiin Örebrohon sen jälkeen. Sen jälkeen Riian Dynamo ja Kunlun Red Star. Kaikki ovat sellaisia ei niin organisoituja joukkueita. Hän on tottunut pelaamaan sellaista luomulätkää. Hyviä pelaajia paljon, todella hyviä pelaajia. Mutta organisoidun pelaamisen kanssa teemme tällä hetkellä hommia Lession kanssa, Selin paljastaa SuomiKiekko-sivuston haastattelussa.

Lessiolta on Selinin mukaan varaa odottaa vielä paljon. Siitä kertoo jo hyökkääjän tavoite pelata vielä NHL:ssä.

– Pystyy kyllä tuomaan hyökkäyspäähän ominaisuuksia, mutta pitäisi myös pystyä pelaamaan viisikkonakin. Lähtökohta on kuitenkin se, että pelaaja on 25-vuotias ja hän haluaa oppia. Se on tärkeintä, Selin kiteyttää.

Kaikki suomalaisjoukkueiden CHL-ottelut suorina lähetyksinä C Moren suoratoistopalvelussa cmore.fi.

LUE MYÖS: Nyt NHL ei vie! Leijonakonkari palaa yli 10 vuoden tauon jälkeen Liigaan – avaa HIFK-diilinsä taustoja: ”Oikea päätös”

LUE MYÖS: Koko elämä uusiksi! NHL-konkari Lauri Korpikoski avautuu sairaudestaan: ”Paukut ei riitä – parempi sanoa ääneen”

LUE MYÖS: Suomesta hyppy NHL:ään? Kärpät-valmentaja varoittelee nuoresta huippuhankinnasta: ”Kuin kala vedessä”

Lähde: Lue SuomiKiekko-sivuston alkuperäinen uutinen tästä