Mika Kortelaisen viikonlopun erikoiset kommentit ovat herättäneet ihmetystä myös Suomen rajojen ulkopuolella.

Ruotsin media on tarttunut erikoiseen kohuun. Leijonien joukkuejohtaja täräytti JYPin CHL-pelin yhteydessä sitaatin, joka on herättänyt paljon vastareaktioita. Kortelainen suutahti, kun Banska Bystrican Benjamin Marshall taklasi JYPin Markus Jokista rumasti päähän.

– Kyllähän tuossa tulee se old school käytäntöön. Tosta pitäisi vetää niin huolella turpaan tota jätkää, että saisi itsekin aivotärähdyksen. Se olisi aivan oikein, vieraana ollut Kortelainen latasi C-Moren lähetyksessä.

Ruotsissa muun muassa Aftonbladet on kirjoittanut laajan artikkelin Leijonista tutun kiekkolegendan lausunnoista. Media on haastattelut suomalaista urheilutoimittaja Filip Saxenia, joka ihmettelee rajua heittoa.

– On iso ongelma, että maajoukkueen joukkuejohtaja sanoo tuollaista kauden alla. Hänellä on iso vastuu roolissaan, Saxen ihmettelee.

Suomen Jääkiekkoliitto sanoutui nopeasti irti sunnuntain heitosta. Tiedotteessa tyrmättiin nopeasti ajatusmaailma, jossa kaukalossa on ok kostaa väkivallan avulla.

– Varomaton lausunto törkeästä, lajiin kuulumattomasta taklauksesta ei edusta Jääkiekkoliiton arvomaailmaa, vaikka se helposti yhdistetään Leijoniin ja Jääkiekkoliittoon. Kunnioitus on yksi arvoistamme ja haluamme kaikin tavoin edistää sitä kaukalossa ja sen ulkopuolella, kiekkoliitto tiedotti.