Viime kaudella Arizona Coyotesin alku oli kamala. Ensimmäinen varsinaisen peliajan voitto tuli yli kuukauden tahkoamisen jälkeen, eikä pistetili ollut karttunut kuin muutamalla hajapisteellä. Kausi oli menetetty jo hyvissä ajoin ennen joulua.

Kauden loppua kohti joukkue kuitenkin skarppasi. Kojootit voittivat pelejä ja kaatoivat itseään kovempia vastustajia. Tämän nousun selkärankana toimi suomalaisvahti Antti Raanta. Hänen torjuntaprosenttinsa oli sarjan parhaimmistoa (93,0) joukkueessa, joka oli läntisen konferenssin häntäpäässä.

– Mielestäni jokainen joukkue, joka haluaa kamppailla ja voittaa Stanley Cupin, tarvitsee maalivahdin, Kun katsoo viime vuotta, joukkueita jotka menivät pitkälle, heidän maalivahtinsa olivat joukkueidensa tähtiä. Joten et voi laittaa liikaa paineita hänelle. ”Raants” voi pysäyttää vain sen, minkä hän näkee. Mutta hän teki hyvää työtä antaakseen meille hiukan itseluottamusta. Ja meidän puolustus, kun he olivat terveitä, he olivat meidän sydämenlyöntimme. Puolustajat ja maalivahti, päävalmentaja Rick Tocchet taivasteli Arizona Sportsin haastattelussa.

Raannan edessä pelaavista puolustajista yksi, Jason Demers, koki maalivahdin antaman selkänojan konkreettisesti.

– Koko maalivahtirotaatiomme oli huikea vuoden lopussa. Se oli syy, miksi pärjäsimme niin hyvin. Totta kai aloimme pelata oikein, mutta he tekivtä torjunnat joita tarvitsimme ja he taistelivat meille. Mielestäni on syytä optimismiin kun lähdemme tähän kauteen.