HELSINKI. Jokerit palasi voittokantaan maanantaina, kun joukkue kaatoi Dinamo Minskin kotimaan maalein 5-3.

Kuuma ottelu ratkesi vasta kolmannessa erässä vierasjoukkueen jäähysumaan. Tilanne lähti liikkeelle tutun järkäleen paineista: Marko Anttilan taklaukset kuumensivat Dinamo-pakki Oleg Jevenkon täysin. 201-senttinen ja 107-kiloinen pakki kilahti täysin suomalaiselle.

Lopputuloksena tuomaristo iski Jevenkon jäähylle kesken vieraiden loppukirin. Rangaistus sai koko Dinamo Minskin paketin hajoamaan: ensin tähtihyökkääjä Sergei Kostitsyn mussutti itsensä suihkuun. Tätä seurasivat Jevenkon toinen jäädy ja Andrei Kostitsyn päähän kohdistunut taklaus aivan ottelun loppuhetkillä.

Hänellä on varmasti sellainen rooli, että jotain pitää saada tapahtumaan. Hän oli ehkä vähän liian innokas hakemaan miespaineja. Me johdimme peliä, joten ei mun ollut mitään järkeä siihen mukaan, Anttila virnisti pelin jälkeen Leijonat.comille.

– Hän otti heille muutaman jäähyn loppuun. Se auttoi meitä.

Juuri Anttila tuntui pääsevän Jevenkon ihon alle. Järkälemäinen pakki tuntui pelin ratkettua etsivän jatkuvasti numeroa #12 kaukalosta. Duo ehti jutella myös aloitustilanteessa ilmeisesti elämän suurista kysymyksistä.

– Peli oli jo ohi, joten tuo on vain turhaa provokaatiota. Ymmärrän sen tiukassa tilanteessa, mutta tuossa tilanteessa tuollainen ei kiinnostanut enää pätkääkään, Anttila kuittasi.

Anttila ihmetteli loppuhetkien törkytaklausta. Kuva: Mikko Taipale / Jokerit

 

”Kuuma peli”

Anttila kertoi myös muuten nauttineen maanantaisesta väännöstä. Yksi ottelun törkeimmistä tempuista nähtiin aivan loppuhetkillä, kun Andrei Kostitsyn lensi suihkuun ottelun viimeisillä sekunneilla törkytaklauksen Steve Mosesiin.

Tilanne paistoi kauas areenan piippuhyllylle asti: jäähyltä päässyt Kostitsyn haki heti jäälle päästyään isompaa osumaa vastustajaan. Eteen tuli Moses, joka sai rajun suoraan päähän. Lopulta valkovenäläinen palkittiin 10 minuutin rangaistuksella ja suihkutuomiolla tempustaan.

– Täysin turha temppu. En tiedä, mihin hän hermostui siinä lopussa. Noh, hän sai siitä rangaistuksen – se olkoon näin, Anttila pohti.

Lopun tapahtumat kuvaavat, kuinka kuuma joukkueiden kohtaaminen. Sen myös Anttila nosti esille.

– Tämä oli fyysinen ottelu. Meidän porukastamme näki, että me olimme vihaisia itsellemme lauantain pelin jälkeen. Hieno ryhtiliike, Anttila kehui viitaten lauantain SKA-kotitappioon.

Voiton myötä Jokerit jatkaa läntisen konferenssin kolmannella sijalla. Joukkue jatkaa kauttaan keskiviikkona kotiottelulla Vitjazia vastaan.

Ilari Isotalo, Helsinki
Twitter: @IlariIsotalo