NHL-seura Detroit Red Wingsin organisaatioon täksi kaudeksi siirtynyt Leijonat-maalivahti Harri Säteri on aloittanut kautensa AHL:n Grand Rapids Griffinsissa vaisusti.

Neljästä pelaamassaan ottelussa on 29-vuotias Säteri onnistunut auttamaan joukkueensa voittoon ainoastaan kerran ja myös miehen torjuntaprosentti on vaatimaton 86,3.

Viime yönä pelatussa ottelussa Säteri joutui antautumaan viidesti, kun Texas Stars peittosi Grand Rapidsin 6-3.

Suomalaisvahdin mahdollisuudet päästä pelaamaan NHL-tasolla vaikuttivat jo ennen kauden alkua haastavilta, sillä Red Wingsin kokenut maalivahtikaksikko Jimmy Howard ja Jonathan Bernier vaikutti jo lähtökohtaisesti sementoidulta.

Detroitilaisjoukkue on kuitenkin kyntänyt kauden kuudessa ensimäisessä ottelussaan pahasti, eivätkä sen veskaritkaan ole varsinaisesti loistaneet.

Nyt nähdyillä otteillaan Säteri ei kuitenkaan ole tehnyt itsestään juurikaan houkuttelevaa vaihtoehtoa Red Wingsin valmennusjohdolle.

Säteri siirtyi Red Wingsiin kesällä Florida Panthersista, jossa pääsi viime kaudella pelaamaan uransa ensimmäiset NHL-ottelut. Suomalainen sai tililleen tuolloin yhteensä yhdeksän ottelua joissa torjuntaprosentiksi muodostui 91,1.