Jesse Puljujärven tilanne ihmetyttää sekä Edmontonissa että Suomessa.

Nuori suomalaislupaus on pomppinut pitkin syksyä NHL-seurassa roolista toiseen. 20-vuotias kiekkotaituri koki tuoreimman pettymyksen, kun Oilers heitti hänet katsomoon.

Tilanne on herättänyt paljon keskustelua varsinkin Kanadassa. NHL-superlupaus saa suoraa kritiikkiä NHL-joukkueen päävalmentaja Todd McLellanilta.

Kokenut kiekkomies muistuttaa, että Edmontonissa säännöt ovat kaikkille samat.

– Hän on nuori pelaaja, kyllä. Mutta hän on pelannut NHL:ssä jo niin pitkään, että me kohtelemme häntä kuin ketä tahansa muutakin pelaajaa, joita pidämme vastuullisina. Me olemme siinä tilanteessa tällä hetkellä, McLellan kommentoi canoe.comin haastattelussa.

Taustalla on Puljujärven vaikea alkukausi. Suomalainen on iskenyt yhdeksään peliin tehot 1+0. Tärkeämpää ovat suomalaisen otteet kaukalossa.

– Kyse ei ole aina maaleista ja syötöistä. Häneltä ei ole nähty niitä hirveästi, mutta me katsomme myös muita osa-alueita pelissä.

McLellan haluaa nähdä jatkossa nuorelta kiekkotaiturilta parempaa panosta peliin. Uusilla ketjumuutoksilla on haluttu piristystä koko joukkueen peliin.

– Hän on tärkeä pelaaja tälle joukkueelle ja seuralle. Hänen kehityksensä täytyy mennä suuntaan, jossa hänen tekemisensä tuo positiivisen vaikutuksen meidän peliimme, McLellan kiteyttää.

Lue myös: Edmonton Oilers kauppaamassa kokeneen hyökkääjänsä – Jesse Puljujärvi menossa samalla?